HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» Ştiri
27.05.2015 | www.ziuanews.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Se strange lațul in jurul Liviei Stanciu. Primul judecator care ii cere public demisia sefei ICCJ si o acuza ca "se ascunde"
​Jurnalistii de la Luju.ro prezinta prima poziție asumata de un judecator prin care ii cere demisia sefei ICCJ, Livia Stanciu, in contextul achitarii Marianei Rarinca, femeia care a stat 6 luni in arest preventiv dupa ce a fost acuzata de procurorii DNA de santaj la adresa Liviei Stanciu.
Este vorba despre judecatoarea Gabriela Baltag, de la Tribunalul Neamt.

Intr-o pozitie trimisa Lumeajustitiei.ro, judecatoarea Baltag precizeaza ca prezenta Liviei Stanciu in fruntea Inaltei Curti de Casatie si Justitie pune in pericol credibilitatea magistratilor, astfel incat aceasta ar trebui sa isi dea demisia de onoare. In ceea ce priveste cazul Mariana Rarinca, Gabriela Baltag arata ca Justitia a castigat respectul independentei si al impartialitatii "prin forta solutiei pe care nu o comentam, care nu a fost intimidata de puterea functiei ‘partenerului de nadejde’”.

Prezentam pozitia judecatoarei Gabriela Baltag de la Tribunalul Neamt:

"Zilele acestea testul de incredere in puterea exemplului indicat cu atata suficienta, in orice imprejurare, de judecatorul Stanciu, care nu uita sa ne aminteasca permanent cine este, a fost picat chiar de protagonista!

Muntele de moralitate, pana mai ieri victima, se ascunde astazi dupa o alta victima care a platit, in schimb, spre deosebire de cea dintai, cu o privare de libertatea usturatoare, timp de 6 luni.

Justitia a castigat respectul independentei, al imparțialitatii prin forta solutiei pe care nu o comentam, care nu a fost intimidata de puterea functiei "partenerului de nadejde”, avand ca izvor doar legea, fiind supusa constiintei celor care au pronuntat-o, cu demnitate, asa cum trebuie sa se intample intr-o stare de normalitate, intr-o societate care-si respecta, fara nicio discriminare, cetatenii.

Daca sistemul judiciar e mai vulnerabil acum ar trebui sa fie preocuparea care sa nu va dea in niciun fel liniste zilele acestea doamna judecator! Prezenta dumneavoastra in fruntea celei mai reprezentative instante, un etalon al dreptatii, pune in pericol credibilitatea magistratilor, iar in ochii unui observator obiectiv sunteti o persoana care nu mai poate beneficia de respectul acestei inalte demnitati!

Dovediti onoare doamna judecator, asteptam demisia dumneavoastra!”, precizeaza Baltag Gabriela judecator la Tribunalul Neamt.


Cuvinte cheie: judecator STANCIU LIVIA DOINA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2022 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2022