HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
02.07.2015 | www.digi24.ro
facebook   yahoo   printeaza    
100 de dosare pentru fiecare judecator. Numarul spetelor la Curtea de Apel Constanta a crescut cu 30%
Sistemul justitiei se confrunta in continuare cu o lipsa acuta de personal, iar magistratii fac fata cu greu volumului mare de dosare care le trec prin mana. Cea mai grea misiune par sa o aiba judecatorii de drepturi si libertati. La instanta superioara din Constanta, cei 3 magistrati desemnati pentru astfel de cauze au, fiecare, de rezovat, in medie 100 de dosare. Presedintele Curtii de Apel Constanta spune ca a cerut suplimentare de personal si asteapta raspuns de la Ministerul Justitiei si de la Consiliul Superior al Magistraturii.

De la intrarea in vigoare a Codurilor Civile si Penale, numarul de dosare nou intrate pe rolul instantelor a crescut cu 30 de procente la Curtea de Apel Constanta. Este un volum urias raportat la numarul mic de personal. De aceea, managementul institutiei incearca sa echilibreze schemele de personal, in special pentru sectiile penale.

Adriana Ispas, presedintele Curtii de Apel Constanta: Am solicitat sprijinul CSM si al Ministerului Justiției, pentru ca pentru civil s-au repartizat posturi la momentul intrarii Codurilor Civile in vigoare, promițandu-se ca la fel se va proceda si la intrarea in vigoare a Codurilor Penale.

Cea mai grea misiune o au judecatorii de drepturi si libertati din camerele preliminare si cei din apel care au o responsabilitate imensa pentru cele peste 100 de dosare de fiecare e care le au de rezolvat.

Adriana Ispas, presedintele Curtii de Apel Constanta: Numarul dosarelor nou intrate a crescut cu 30% fața de aceeasi perioada a anului trecut

Judecatorii spun ca pentru a face fața numarului mare de dosare care le trac prin mana, trebuie sa aiba un volum echilibrat de munca, astfel incat sa se aplece cu toata atenția asupra fiecarei spețe in parte.

Razvan Anghel, presedintele Sectiei I Civila: In sedința precedenta inainte de vacanța de judecata am avut in jur de 60 de dosare si chiar erau niste invitați din strainatate, niste judecatori, care erau extrem de mirați de acest numar mare de dosare pe o sedința de judecata. Pentru noi era un numar relativ mediu

Magistratii care au iesit la pensie spun ca sistemul este din ce in ce mai stufos si mai greoi.

Paraschiva Irimia, fost judecator: In condițiile actuale nu stiu daca as mai putea sa fac munca de judecator. Este adevarat ca acum am alte pasiuni, excursii, plimbari, sporturi extreme. Am fost cu parapanta, am fost la rafting...

Astazi, magistratii au celebrat Ziua Justitiei. O astfel de zi presupune celebrarea ideii de Justiție si omagierea celor ce o slujesc. In cadrul manifestarii de la Palatul de Justitie s-a desfasurat si un vernisaj de pictura ale Lilianei Lazar, judecator la Judecatoria Mangalia.


Cuvinte cheie: judecator ISPAS ADRIANA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2022 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2022