HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
15.02.2013 | Magistrati.ro
AMR solicita revocarea din functie a celor doi membri alesi ai CSM
facebook   yahoo   printeaza    
AMR cere in instanta revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet din CSM
Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a deschis un proces la Curtea de Apel Bucuresti, prin care solicita judecatorilor sa oblige Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sa ii revoce din functie pe Alina Ghica si Cristi Danilet, membri alesi ai CSM.

,,Avand in vedere sfidarea dispozitiilor legale si nesocotirea votului exprimat de peste 1.600 de judecatori de catre Consiliul Superior al Magistraturii, (...) AMR a inregistrat vineri, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, sub nr. 1309/2/2013, o actiune prin care solicita obligarea CSM la pronuntarea de indata a unei hotarari de revocare din functie a celor doi membri", se arata intr-un comunicat al AMR remis vineri. 

AMR transmite ca, separat, s-a formulat o alta solicitare, in temeiul dispozitiilor art. 7 din Legea nr. 554/2004, adresata Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentand procedura prealabila revocarii.

,,Asociatia Magistratilor din Romania, prin demersurile mentionate mai sus, intelege sa fie alaturi de toate adunarile generale de la nivelul instantelor care au declansat si continuat procedura de revocare a celor doi membri CSM si sa actioneze, in numele membrilor sai, pentru reintrarea in legalitate si respectarea legii de catre Consiliul Superior al Magistraturii", mai declara AMR. 

Totodata, Asociatia Magistratilor din Romania cere Consiliului Superior al Magistraturii sa puna capat ,,incercarilor de tergiversare" a finalizarii procedurii de revocare a membrilor alesi Alina Ghica si Cristi Danilet, ,,intrucat nu este in puterea acestei institutii sa cenzureze votul exprimat de judecatori". 

Consiliul Superior al Magistraturii a amanat pe 13 februarie discutarea solicitarilor venite din partea adunarilor generale ale instantelor privind revocarea din functia de membru al CSM a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet. 

CSM a amanat acest punct de pe ordinea de zi pentru ca documentele sa fie analizate de Comisia nr. 2 - Eficientizarea activitatii Consiliului Superior al Magistraturii si a institutiilor coordonate, parteneriatul cu institutiile interne si societatea civila. 

Potrivit unui comunicat de presa al Judecatoriei Valcea din 23 ianuarie, 135 de judecatorii din tara s-au pronuntat in legatura cu revocarea lui Danilet, dintre care 103 au fost favorabile propunerii de revocare, iar 32 nu au aderat. 

In 30 ianuarie, Curtea de Apel Cluj a anuntat ca un numar de 424 de judecatori de la 13 Curti de Apel din tara au votat pentru revocarea din CSM a judecatorului Alina Ghica si ca doar 39 de magistrati au fost impotriva masurii.


Cuvinte cheie: amr, instanta, revocare, judecatori, alina ghica, cristi danilet, csm, judecator DANILET VASILICA CRISTI
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020