HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
28.03.2013 | Magistrati.ro
AMR afirma ca, prin atitudinea din ultimul timp, CSM adopta un comportament ce il pozitioneaza deasupra legii, dovedind ca a uitat care este vocatia sa constitutionala
facebook   yahoo   printeaza    
AMR cere CSM sa declanseze procedurile de asigurare a interimatului in urma revocarii judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica
Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) cere Consiliului Superior al Magistraturii sa declanseze imediat procedurile de asigurare a interimatului celor doua locuri din CSM in urma revocarii judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica, sustinand ca tergiversarea demararii lor reprezinta un precedent periculos si un exemplu negativ de conduita ce vine tocmai din partea organismului investit cu garantarea independentei sistemului judiciar.

,,Asociatia Magistratilor din Romania revine si solicita Consiliului Superior al Magistraturii, raportat la cererea nr.72 din 2 martie, formulata imediat dupa ce au fost emise hotararile plenului CSM 162 si 163 din 26 februarie, prin intermediul carora s-a dispus revocarea din functia de membri alesi a domnului judecator Cristi Vasilica Danilet si a doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica, punerea lor - de indata - in executare. AMR constata din nou, cu ingrijorare, ca ignorarea voita a dispozitiilor legale privind procedurile ulterioare revocarii, respectiv a celor ce vizeaza asigurarea imediata a interimatului, in temeiul disp. art. 57 alin. 2 din Legea 317/2004, prin tergiversarea demararii lor, reprezinta un precedent periculos si un exemplu negativ de conduita, ce vine tocmai din partea organismului investit cu garantarea independentei sistemului judiciar", se arata intr-un comunicat al AMR transmis miercuri.

Asociatia afirma ca, prin atitudinea din ultimul timp, CSM adopta un comportament ce il pozitioneaza deasupra legii, dovedind ca a uitat care este vocatia sa constitutionala. 

,,Aceasta imprejurare a pus corpul de magistrati in neplacuta situatia de a-l atentiona pentru derapajele intolerabile, unice, inregistrate in istoria acestei institutii. Evenimentele finalizate prin revocarea celor doi membri alesi au reprezentat dovada modalitatii in care judecatorii au inteles sa-i sanctioneze pe cei care nu le mai reprezentau interesele, printr-o procedura democratica si legala, votul dat impotriva acestora fiind expresia aceleiasi vointe manifestate si in procedura initiala de investire. AMR atrage din nou atentia CSM asupra faptului ca partizanatul cu interesele de grup din interiorul sistemului constituie o atitudine nedemna si promoveaza o imagine dezonoranta nu doar pentru aceasta institutie, ci si pentru intreaga justitie, in ansamblu", precizeaza AMR.

Sursa citata subliniaza ca asigurarea functionalitatii acestui organism colegial trebuie sa se realizeze numai in limitele legii, orice nesocotire a ei trebuind sa atraga o sanctiune imediata din partea celor care dau sens existentei sale. 

,,Este trist ca magistratii sunt pusi, in ultimul timp, in situatia stanjenitoare de a cere CSM sa respecte legea, in conditiile in care suprematia acesteia ar trebui sa fie dezideratul sau permanent. In consecinta, AMR cere imediat CSM sa declanseze procedurile de asigurare a interimatului si sa puna pe ordinea de zi a sedintelor sale discutarea tuturor situatiilor ivite - inclusiv pronuntarea asupra unor eventuale cereri formulate de persoanele revocate in cadrul prealabil al procedurilor, de care acestea inteleg sa se foloseasca - pentru a nu mai prelungi situatia de criza pe care, dupa cum se comporta in prezent, da de inteles ca doreste, cu buna stiinta, sa o pastreze cat mai mult timp posibil", mai sustine AMR.


Cuvinte cheie: amr, csm, declansare, proceduri, interimat, revocare, judecatori, cristi danilet, alina ghica
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019