HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
25.03.2013 | gorj-domino.com
facebook   yahoo   printeaza    
Tupeu in instanța. Senatorul PSD Catalin Voicu a recuzat judecatorii. Procesul s-a suspendat
Catalin Voicu s-a prezentat la Inalta Curte de Casație si Justiție si a cerut recuzarea celor cinci judecatori din complet, pe motiv ca s-au antepronunțat la termenul trecut. Din nou, a cerut recuzarea presedintelui instanței, judecatoarea Livia Stanciu. Ședința a fost suspendata pentru soluționarea acestor cereri.

Tot atunci, Catalin Voicu a explicat ca nu mai doreste ca judecatorul Stefan Pistol sa faca parte din Completul de 5 judecatori, pe motiv ca intre ei ar exista "relatii de dusmanie”. Potrivit fostului senator, magistratul Pistol ii reproseaza faptul ca nu l-a ridicat in gradul de general pe vremea cand era judecator la Curtea Militara de Apel si de aici relatiile de dusmanie dintre ei. La termenul anterior, Voicu a cerut si recuzarea Liviei Stanciu.
"Ați participat de sase ori la soluționarea dosarului pe fond. Imparțialitatea dumneavoastra este grav afectata. V-ați format o imagine defectuoasa despre mine”, a precizat fostul senator PSD. Un complet investit cu solutionarea cererii de recuzare a respins solicitarea lui Catalin Voicu. Dosarul de coruptie al fostului demnitar se judeca de acelasi complet compus din Livia Doina Stanciu, Francisca Maria Vasile, Stefan Pistol, Ionut Mihai Matei si Rodica Cosma.


Condamnat cu executare

La Completul de trei judecatori, Catalin Voicu a primit o condamnare de cinci ani de inchisoare cu executare. Costel Casuneanu a primit patru ani de inchisoare cu suspendare. Judecatorul Florin Costiniu a primit 3 ani cu suspendare. Marius Locic a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare. In acelasi timp, instanța a decis confiscarea a 200.000 de euro de la senatorul PSD, 118.000 de lei si a menținut sechestrul pus pe mai multe imobile care aparțin demnitarului.

Arestat preventiv

Senatorul PSD Catalin Voicu a fost arestat preventiv in martie 2010 in urma celui mai mare scandal care a zguduit justiția romana. Trimis in judecata doua luni mai tarziu, demnitarul avea sa petreaca un an si patru luni in arest preventiv, fiind acuzat de mai multe fapte de corupție. Colegii lui de dosar sunt cel puțin la fel de celebri. Un fost presedinte de secție in cadrul instanței supreme, Florin Costiniu si doi milionari, Marius Locic si Costel Casuneanu sunt judecați pentru intervenții in actul de justiție.

DNA a cerut condamnari cu executare

In cazul senatorului, procurorul a cerut condamnarea la cate sapte ani de inchisoare pentru cele doua fapte de trafic de influenta si doi ani pentru cea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, rezultand din contopirea lor – sapte ani de inchisoare plus doi ani de sporire a pedepselor. Procurorul de sedinta a cerut condamnarea la cate cinci ani de inchisoare cu executare a oamenilor de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic si a judecatorului Florin Costiniu la sase ani de inchisoare. El a mai solicitat confiscarea sumei de 200.000 de euro de la Catalin Voicu si Costel Casuneanu, cat si 190.000 lei de la Catalin Voicu si Marius Locic.

Bani pentru soluții favorabile

Senatorul PSD Catalin Voicu este acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune). Potrivit DNA, ”in anul 2009, inculpatul Catalin Voicu a pretins de la inculpatul Costel Casuneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistrații Secției Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curți de Casație si Justiție investiti cu soluționarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si C.N.A.D.N.R. si-i va determina pe acestia sa adopte o soluție favorabila societații comerciale la care Costel Casuneanu era asociat”.

Judecatorul complice

Banii ar fi ajuns la judecatorul Florin Costiniu, care l-ar fi ajutat pe Voicu sa intervina pe langa magistrații Secției Contencios administrativ si fiscal din cadrul ICCJ in sprijinul companiei lui Casuneanu.


Cuvinte cheie: judecator MATEI IONUT MIHAI, judecator Vasile Francisca Maria, judecator STANCIU LIVIA DOINA, judecator PISTOL STEFAN, judecator COSMA RODICA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2018 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2018