HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
22.02.2012 | ziuaconstanta.ro
facebook   yahoo   printeaza    
CINE L-A ACHITAT PE NICUSOR CONSTANTINESCU DE ACUZELE DNA
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a scapat, in prima instanta, de dosarul in care este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Ieri, magistratii Judecatoriei Constanta, in completul prezidat de judecatoarea Delia Molnar, au decis achitarea lui Nicusor Constantinescu, in baza articolului 11, punctul 2 litera "a" din Codul de procedura penala, raportat la articolul 10 litera "d". De remarcat ca articolul 10 din Codul de procedura penala face referire la cazurile in care punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale este impiedicata, iar litera "d" arata ca "faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii". Decizia luata ieri nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, a fost trimis in judecata pe data de 18 decembrie 2008, dosarul in care acesta a avut calitatea de inculpat a primit numarul unic 28590/212/2008 si are ca obiect "abuz in serviciu contra intereselor publice". Ieri, magistratii Judecatoriei Constanta au decis achitarea lui Nicusor Constantinescu. Decizia a apartinut completului prezidat de judecatoarea Delia Molnar, fost grefier al Tribunalului Timis. Magistratul in cauza a fost numit la Judecatoria Constanta in luna martie 2011, dupa ce a promovat concursul de admitere organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. De altfel, decretul de numire in functie a fost semnat de presedintele Traian Basescu pe data de 29 martie 2011, Delia Molnar fiind unul dintre cei 61 de judecatori numiti in functie la data respectiva. Conform propriilor declaratii de avere, Delia Molnar nu are actiuni la nicio societate comerciala, nu este membru in organele de conducere ale societatilor nationale sau ale unor organizatii nonguvernamentale si nici nu este membru de sindicat. Fostul grefier al Tribunalului Timis, care a luat locul judecatoarei Ruxandra Grecu - avansata la Tribunalul Bucuresti si cea care a dispus in repetate randuri citarea cu mandat de aducere a presedintelui CJC pentru ca acesta nu se prezenta la proces -, nu are contracte, inclusiv de asistenta juridica, consultanta si civile obtinute sau aflate in derulare in timpul exercitarii functiilor, mandatelor sau demnitatilor publice finantate de la bugetul de stat, local si din fonduri externe ori incheiate cu societati comerciale cu capital de stat sau unde statul este actionar majoritar/minoritar.

Incredere in justitia divina

Delia Molnar nu are terenuri, cladiri, bunuri mobile si nici bunuri sub forma de metale pretioase, obiecte de arta sau bijuterii, a caror valoare insumata sa depaseasca 5.000 de euro. Referitor la decizia din dosarul in care este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de abuz in serviciu contra intereselor publice, presedintele CJC ne-a declarat, cu doar cateva ore inainte de pronuntare, ca are increde in "justitia din Constanta si in cea din Romania, dar si in cea divina". Tot in cadrul aceleiasi declaratii, seful Consiliului Judetean Constanta se intreba retoric daca nu are si el dreptul la prezumtia de nevinovatie, ca orice cetatean. "Aici este o chestiune de derizoriu deja. Eu i-am reclamat pe Stelian Dutu, fost presedinte al CJC, si pe altii ca au luat banii, am sesizat OLAF-ul, care a verificat daca cele sesizate de mine sunt reale. Au gasit 3,8 milioane de euro platite de Stelian Dutu, care ar fi fost furate. Comisia Europeana a cerut Romaniei sa verifice si sa caute vinovatii de disparitia banilor. DNA-ul i-a dat NUP (n.r. neinceperea urmaririi penale) lui Dutu, iar pe mine m-a scos vinovat, desi eu am sesizat faptele", a mai explicat Nicusor Daniel Constantinescu.


Cuvinte cheie: judecator Molnar Delia
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2018 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2018