HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
10.04.2013 | antena3.ro
facebook   yahoo   printeaza    
CSM accepta propunerea premierului Ponta si devanseaza termenul pentru alegerea procurorilor
Tot astazi, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a a anuntat ca primit documentele transmise de premierul Victor Ponta, ministrul interimar al Justitiei, referitoare la procedura de avizare a propunerilor facute pentru functiile de conducere de la PICCJ, DNA si DIICOT.

"Consiliul Superior al Magistraturii confirma primirea unor documente de la ministrul interimar al Justitiei necesare avizarii propunerilor pentru procurorii-sefi. Avand in vedere ca aceste documente au fost transmise mult inainte de termenul-limita stabilit in calendarul initial, respectiv 30 aprilie, Sectia de procurori a CSM va analiza miercuri posibilitatea modificarii unor termene din cadrul procedurii", a declarat miercuri purtatorul de cuvant al CSM, Monica Prejmereanu.

Potrivit calendarului CSM, candidatii la functiile de conducere din cadrul Ministerului Public vor fi intervievati la sfarsitul lunii mai, a stabilit Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Sectia pentru procurori a CSM a decis ca intervievarea candidatilor propusi de premierul Victor Ponta sa aiba loc pe 28, 29 si 30 mai, iar transmiterea avizelor catre Ministerul Justitiei sa se faca pe 3 iunie. Procedura de avizare de catre Sectia de procurori a CSM a propunerilor ministrului Justitiei pentru functiile de conducere mentionate este de 60 de zile.

Ponta se gandeste sa sesizeze CC in cazul calendarului CSM pentru procurori

Ministrul interimar al Justitiei, Victor Ponta, a propus-o pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar pe Tiberiu Nitu ca procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pe lista propunerilor au mai figurat Bogdan Licu pentru postul de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului, Codrut Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, Alina Bica ca procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si Elena Hosu ca adjunct al procurorului-sef al DIICOT.

Propunerile au fost transmise de premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dupa ce Ponta declara ca procurorul general si seful DNA vor fi selectati in urma unei proceduri care va fi condusa de viitorul ministru al Justitiei.

Presedintele Traian Basescu a laudat nominalizarile facute de premierul Victor Ponta pentru sefia Parchetelor, spunand ca propunerile ministrului interimar al Justitiei nu-i dau dau motive sa creada ca vor fi schimbari in trendul ascendent din acest sector.


Cuvinte cheie: procuror Kovesi Laura Codruta, procuror Nitu Tiberiu Mihail, procuror Licu Dimitrie Bogdan, procuror Olaru Codrut, procuror Bica Alina Mihaela
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2018 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2018