HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
25.02.2013 | ziaruldetulcea.ro
facebook   yahoo   printeaza    
PROCURORII TULCENI LA CEAS DE BILANT
Procurorii tulceni si-au prezentat public bilantul pe anul 2012, cu aproape aceleasi probleme: schema insuficienta si numar mare de dosare.

"Pe fondul accentuarii masurilor de consolidare a independentei sistemului judiciar din Romania, in anul 2012 procurorii din judetul Tulcea si-au concentrat eforturile in directia finalizarii principalelor obiective ale Ministerului Public rezultate din Planul de actiune pentru indeplinirea conditionalitatilor din cadrul Mecanismului de cooperare si verificare a evolutiilor inregistrate in domeniile reformei sistemului judiciar si luptei impotriva coruptiei, stabilit prin decizia Comisiei 2006/928/CE si din Strategia de dezvoltare a justitiei ca serviciu public adoptata pentru perioada 2010 – 2014, activitate caracterizata printr-o implicare activa si intensa pentru reformarea sistemului judiciar, cresterea transparentei actului de justitie, apropierea acestuia de cetateni, imbunatatirea conditiilor de munca ale magistratilor si personalului auxiliar, in vederea eficientizarii actului de justitie odata cu adoptarea de catre reprezentantii Ministerului Public si Consiliul Superior al Magistraturii a noii strategiei de resurse umane, scopul final fiind pregatirea intrarii in vigoare a noilor Coduri – Penal si de Procedura Penala "se precizeaza in bilantul procurorilor tulceni.


Miscarile de "trupe "pe 2012

   
Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea coordoneaza activitatea Parchetelor de pe langa Judecatoriile Tulcea, Babadag si Macin.
In anul 2012, cu exceptia Parchetului de pe langa Judecatoria Macin care si-a desfasurat activitatea cu schema completa de procurori, toate celelalte unitati au functionat cu scheme incomplete, situatia prezentandu-se astfel:
- Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea a functionat in primul semestru al anului 2012 cu un numar de 6 procurori, din schema de 10 posturi, fiind ocupate 3 functii de conducere si 3 de executie. La data de 15.07.2012 au revenit la aceasta unitate domnii procurori Ticofschi Liviu si Ciulei Severin, iar la data de 1.08.2012 doamna procuror Axinte Maria a fost delegata pe o perioada de 6 luni la DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea – la data de 15.11.2012 fiind titularizata pe functie in cadrul acestei structuri de parchet, astfel ca la finele anului 2012, in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea functionau 7 procurori, schema fiind ocupata in proportie de 70%.
- Parchetul de pe langa Judecatoria Tulcea a functionat in perioada
1.01.2012 – 12.12.2012 cu un numar de 7 procurori, din care 2 delegati de la Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea pe cele 2 functii de conducere – prim-procuror si prim-procuror adjunct, vacante. La data de 12.12.2012 la aceasta unitate de parchet au fost numiti in functia de procuror domnul Blejusca Ionut-Doru si doamnele Apostol Narcisa Georgiana si Van Angelica, ca urmare a promovarii concursului de intrare in magistratura organizat in vara anului 2012. De asemenea, la data de 8.02.2012 si-a inceput activitatea domnul procuror Mocanu Marius numit in functie ca urmare a promovarii concursului de intrare in magistratura organizat la finele anului 2011, la aceeasi data incetandu-si activitatea domnul procuror Ulianov Gabriel – numit in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta, dupa sustinerea examenului de definitivat.
Astfel, la data de 31.12.2012 schema de functionare a Parchetul de pe langa Judecatoria Tulcea s-a completat in totalitate, tinand cont de faptul ca doamna procuror Cretu Coca-Marina de la Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea a optat pentru delegarea in continuare pe functia de prim-procuror.
- Parchetul de pe langa Judecatoria Babadag a functionat in perioada 1.01 – 15.07.2012 cu 3 procurori, din schema de 4 procurori, iar in ultimul semestru al anului 2012 cu o schema ocupata in proportie de 50%, data fiind incetarea activitatii la aceasta unitate a domnului procuror Ticofschi Liviu care a optat pentru continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea, incetandu-i totodata delegarea pe functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Babadag.
- Parchetul de pe langa Judecatoria Macin si-a desfasurat activitatea ca si in anul anterior, cu schema completa (3 procurori).
Prezentarea sintetica a schemelor unitatilor de parchet din judetul Tulcea releva inca o data insuficienta resurselor umane care a influentat in anul 2012, in special, activitatea Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea si a Parchetelor de pe langa Judecatoriile Tulcea si Babadag, din punct de vedere cantitativ.
Eforturile de acoperire a schemelor de procurori la nivelul unitatilor de parchet din judetul Tulcea s-au concretizat spre finalul anului 2012, astfel ca la data de 31.12.2012, din schema totala de 27 procurori, erau ocupate 22 posturi, deficitul fiind de 5 procurori, spre deosebire de 8 procurori la finele anului 2011.
In ceea ce priveste managementul celor 4 unitati de parchet din judetul Tulcea mentionam urmatoarele:

CINE A CONDUS ACTIVITATEA

Prim procuror Iuliana Olteanu

Cele 4 posturi de conducere din schema Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea au fost ocupate in anul 2012, dupa cum urmeaza:
La data de 1.01.2012 a fost reinvestita in functia de prim-procuror doamna IULIANA-MAGDALENA OLTEANU pentru o perioada de 3 ani, ca urmare a promovarii examenului de numire in functia de conducere organizat la finele anului 2011, iar in functia de prim – procuror adjunct doamna procuror SUBTIRELU LAURA care la data de 15.07.2012 a fost a promovat concursul de numire in functia de conducere vizata; functia de procuror-sef Sectie Urmarire penala a fost detinuta de doamna CASIAN-MAUNA ANA MARIA, prin delegare, in primele 9 luni ale anului 2012, la data de 2.10.2012 fiind numita in aceasta functie pe o perioada de 3 ani, ca urmare a sustinerii interviului in fata Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Functia de procuror-sef Sectie Judiciara a fost vacanta pe tot parcursul anului 2012.
Managementul Parchetului de pe langa Judecatoria Tulcea a fost asigurat de catre doamna prim procuror CRETU COCA-MARINA si domnul prim-procuror adjunct STEPANENCU DAN, delegati succesiv pe cele doua functii de conducere vacante.
Conducerea Parchetului de pe langa Judecatoria Macin a fost asigurata prin domnii procurori Balaban Constantin, delegat in functia de prim-procuror in perioada 1.01. – 10.08.2012 si Visinoiu Catalin delegat in functia de conducere incepand cu 10.08.2012, pe o perioada de 3 luni si ulterior, pe o perioada de 6 luni.
La Parchetul de pe langa Judecatoria Babadag functia de prim-procuror a fost detinuta, prin delegare, in perioada 1.01. – 15.07.2012 de domnul procuror Ticofschi Liviu si in continuare de domnisoara procuror Sitiavu Georgiana delegata in functia de conducere pe o perioada de 6 luni.


Cuvinte cheie: procuror Apostol Narcisa Georgiana, procuror Ticofschi Liviu, procuror Axinte Maria, procuror Blejusca Ionut Doru, procuror Van Angelica
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2018 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2018