HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
25.02.2013 | Magistrati.ro
Plenul CSM va discuta marti, printre altele, si revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet
facebook   yahoo   printeaza    
AMR cere suspendarea sedintelor de judecata marti, cand CSM discuta revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet
Asociatia Magistratilor din Romania le cere judecatorilor sa-si suspende sedintele de judecata marti, 26 februarie 2013, ora 08.30, pe durata desfasurarii sedintei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, in timpul careia se va discuta si revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet din CSM. In acest fel, sustine AMR, judecatorii si procurorii vor avea posibilitatea de a urmari modul in care le este respectata vointa, se arata intr-o scrisoare deschisa catre judecatori si procurori remisa mass-media.

,,Data fiind atitudinea de neacceptat a Consiliului Superior al Magistraturii fata de colegii judecatori, care au hotarat revocarea, si avand in vedere dispozitiile art. 1 alin. 2 din Legea nr. 317/2004, potrivit carora membrii CSM raspund in fata judecatorilor si procurorilor pentru activitatea desfasurata in exercitarea mandatului, solicitam tuturor magistratilor solidaritate, prin suspendarea sedintelor de judecata pe perioada desfasurarii sedintei de plen, in data de 26 februarie 2013, ora 08.30, cand figureaza inscrisa pe ordinea de zi revocarea celor doi membri, pentru a avea posibilitatea de a urmari modul in care este respectata vointa judecatorilor”, precizeaza documentul citat.

In acelasi timp, AMR atrage atentia ca in situatia in care nu se va da eficienta vointei exprimate de judecatorii ce au inteles sa retraga mandatul de incredere pentru cei doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii alesi (Alina Ghica si Cristi Danilet - n.r.), Asociatia Magistratilor din Romania isi rezerva dreptul de a formula deindata plangere penala impotriva tuturor membrilor CSM pentru abuz in serviciu.

In scrisoare, Asociatia Magistratilor din Romania ,,ia act cu ingrijorare, de tergiversarea procedurii de revocare din functie a membrilor alesi in Consiliul Superior al Magistraturii - Alina Ghica si Cristi Vasilica Danilet, ca urmare a sesizarilor adunarilor generale ale judecatorilor curtilor de apel si judecatoriilor". 

,,Nu intelegem sa fim partasi la prelungirea, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, a aplicarii dispozitiilor art. 55 alin. 9 din Legea nr. 317/2004, prin diverse tertipuri, printre care si sesizarea Comisiei nr. 2, sens in care am hotarat sa ne exprimam pozitia ferma in cadrul Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, neparticipand la activitatea in comisiile ce au doar un rol consultativ", precizeaza AMR.

Totodata, Asociatia atrage atentia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii ca interpretarea legii in functie de interesele de moment ale unuia sau altuia produce reverberatii negative in perceptia publicului asupra sistemului judiciar.

,,Constatam cu regret ca Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, format din 19 membri, se afla in imposibilitatea voita de a lua act, in termen de 15 zile si de a dispune revocarea celor doi judecatori, ignorand dispozitiile legale si vointa exprimata de peste 1.600 de judecatori, care au hotarat intr-un termen mai scurt revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Vasilica Danilet. Data fiind atitudinea de neacceptat a Consiliului Superior al Magistraturii fata de colegii judecatori, care au hotarat revocarea, si avand in vedere dispozitiile art. 1 alin. 2 din Legea nr. 317/2004, potrivit carora membrii CSM raspund in fata judecatorilor si procurorilor pentru activitatea desfasurata in exercitarea mandatului, solicitam tuturor magistratilor solidaritate, prin suspendarea sedintelor de judecata pe perioada desfasurarii sedintei de plen, in data de 26 februarie 2013, ora 08.30 cand figureaza inscrisa pe ordinea de zi revocarea celor doi membri, pentru a avea posibilitatea de a urmari modul in care este respectata vointa judecatorilor", se mai arata in scrisoarea deschisa.


Cuvinte cheie: amr, suspendare, sedinte de judecata, csm, revocare, judecatori, alina ghica, cristi danilet
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020