HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
26.02.2013 | Magistrati.ro
Prima instanta din tara care si-a suspendat activitatea marti a fost Judecatoria Ramnicu Valcea
facebook   yahoo   printeaza    
Plenul CSM discuta revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet. Mai multe instante din tara si-au suspendat activitatea, in semn de protest
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii discuta astazi revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet din Consiliu. Concomitent, mai multe instante din tara si-au suspendat sedintele de judecata, in semn de protest fata de ,,pasivitatea" manifestata de CSM cu privire la solicitarile de revocare din functia de membru al CSM a celor doi judecatori.

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Ramnicu Valcea, instanta care a declansat procedura de revocare a lui Cristi Danilet din CSM, a fost prima care si-a anuntat decizia de a suspenda marti, pana la ora 10.00, sedintele de judecata.

,,S-a considerat ca pasivitatea manifestata de plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la solicitarile de revocare din functia de membru al Consiliului a domnului judecator Cristi Vasilica Danilet si a doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica nu poate fi justificata rezonabil in conditiile in care legea prevede un termen de 15 zile in care Plenul trebuie sa ia act de vointa exprimata de judecatori", se arata intr-un comunicat de presa al Judecatoriei Ramnicu Valcea remis marti.

Totodata, instanta a apreciat ca o astfel de atitudine nu corespunde ,,unei oneste indepliniri a misiunii incredintate fiecarui membru prin alegerea sa in Consiliu", existand riscul unei noi amanari, ,,impunandu-se astfel o atitudine legala de protest public fata de impresia lasata unui observator obiectiv in sensul minimalizarii inacceptabile a actului ferm de vointa exprimat de judecatori intr-o procedura expres prevazuta de lege".

De asemenea, Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Ramnicu Valcea a dispus ca, dupa finalizarea sedintei Plenului CSM de marti, sa fie facuta o noua analiza a situatiei existente si o noua evaluare a atitudinii care ,,se impune a fi asumata".

In semn de solidaritate cu Judecatoria Ramnicu Valcea, mai multe instante din tara au luat decizia de a-si suspenda activitatea. Astfel, magistratii Judecatoriei Buzau au suspendat sedintele de judecata timp de o ora; la fel au procedat si magistratii Judecatoriei Botosani, dar si cei ai Judecatoriei Constanta.  In schimb, magistratii Tribunalului Constanta au votat impotriva suspendarii activitatii, astfel ca activitatea la aceasta instanta decurge normal. Nici magistratii Curtii de Apel Constanta nu si-au suspendat activitatea, reprezentantii institutiei spunand ca solicitarea AMR nici macar nu a fost pusa in discutie, astfel ca sedintele au loc conform planificarii.

Pe de alta parte, magistratii Judecatoriilor Suceava si Slatina si cei ai Tribunalului Olt au suspendat sedintele de judecata timp de un sfert de ora, in timp ce o parte dintre magistratii de la Tribunalul si Judecatoria Sibiu au decis sa inceapa sedintele de judecata cu o jumatate de ora mai tarziu.

Asociatia Magistratilor din Romania a cerut, vineri, judecatorilor sa-si suspende sedintele marti, de la ora ora 08.30, cand Plenul CSM discuta revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet din Consiliu, data fiind ,,atitudinea de neacceptat" a Consiliului de tergiversare a revocarii celor doi.

Totodata, AMR a atras atentia ca in situatia in care nu se va da eficienta vointei exprimate de judecatorii ce au inteles sa retraga mandatul de incredere pentru cei doi membri alesi ai Consiliului Superior al Magistraturii, isi rezerva dreptul de a formula de indata plangere penala impotriva tuturor membrilor CSM, pentru abuz in serviciu.

Marti, Plenul CSM ia in discutie, incepand cu ora 08.30, alegerea vicepresedintelui forului, singurul candidat pentru acest post fiind judecatorul Adrian Bordea de la Curtea Suprema, dar si deciziile de revocare a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet din functiile de membru al Consiliului.


Cuvinte cheie: plenul csm, discuta, revocare, judecatori, alina ghica, cristi danilet, instante, suspendat, activitatea, protest
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020