HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
26.04.2013 | adevarul.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Procurorul Calin Nistor va fi noul adjunct al sefului DNA. Initial acesta a refuzat postul.
Procurorul Calin Nistor ar putea fi numit vineri adjunct al sefului Directiei Nationale Anticoruptie. Asta dupa ce initial acesta a refuzat propunerea facuta de premierul Victor Ponta de a ocupa aceasta pozitie. "Eu sper ca domnul Nistor nu ma va refuza pana la urma, dar deocamdata nu a dat un raspuns pozitiv", declara Ponta in urma cu trei saptamani.

Premierul Ponta a declarat, aseara, ca s-ar bucura daca, vineri, ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, l-ar propune pe seful interimar al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Calin Nistor, pentru functia de adjunct al sefului DNA. "Ministrul justitiei poate sa faca propuneri dar m-as bucura ca maine (vineri n.r.) sa faca aceasta propunere", a spus premierul la Digi24. 

Pe 4 aprilie, premierul Victor Ponta i-a propus procurorului sef interimar al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Calin Nistor, sa ocupe postul de adjunct al sefului DNA, dar acesta a refuzat, premierul afirmand ca aceasta demonstreaza faptul ca Daniel Morar are control asupra procurorilor. "Morar se plangea ca nu vreau sa propun oameni din DNA. Eu am facut propuneri din DNA, pe domnul Nistor am vrut sa-l propun pentru functia de adjunct al DNA, insa Morar, care a afirmat cu mare sinceritate ca are un control total pe procurori, nu cred ca le permite sa accepte asemenea propuneri.

Eu sper ca domnul Nistor nu ma va refuza pana la urma, dar deocamdata nu a dat un raspuns pozitiv. Am avut discutii si o sa am in continuare, dar pentru moment Morar incearca sa conduca o greva a procurorilor din DNA, ca, daca nu e domnia sa sef, sa nu fie nimeni", spunea Ponta pe 4 aprilie. 

Laura Kovesi a fost propusa pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar Tiberiu Nitu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Atunci propunerile au fost transmise Consiliului Superior al Magistraturii de premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei.


Cuvinte cheie: procuror Calin Nistor, procuror Morar Daniel, procuror Kovesi Laura Codruta
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2018 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2018