HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
26.02.2013 | Magistrati.ro
Alina Ghica si Cristi Danilet au fost revocati din functia de membri alesi in CSM
facebook   yahoo   printeaza    
Judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet au fost revocati din CSM
Judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica au fost revocati, marti, din functia de membri alesi in Consiliul Superior al Magistraturii. Decizia in privinta lui Danilet a fost luata cu 14 voturi ,,pentru" si patru ,,impotriva". In cazul Alinei Ghica, s-au inregistrat 11 voturi ,,pentru" si sapte ,,impotriva". Hotararea Consiliului poate fi atacata in instanta.

Cei doi judecatori s-au sustinut reciproc, Alina Ghica votand impotriva revocarii din CSM a lui Cristi Danilet, in timp ce Danilet a votat impotriva revocarii Alinei Ghica. Este pentru prima data cand membri ai CSM sunt revocati din functia detinuta in Consiliu ca urmare a solicitarilor trimise de adunarile generale ale judecatorilor.

Decizia CSM vine la 50 de zile de la declansarea procedurii de revocare in cazul lui Cristi Danilet si la 47 de zile de la declansarea acestei proceduri impotriva judecatoarei Alina Ghica. Dupa alegerea Oanei Haineala ca presedinte al CSM, in 04 ianuarie 2013, mai multe instante din tara au votat revocarea celor doi membri ai CSM.

In cazul lui Cristi Danilet, procedura de revocare a fost declansata de catre Judecatoria Ramnicu Valcea in data de 07 ianuarie 2013. Potrivit acesteia, 135 de judecatorii din tara s-au pronuntat in legatura cu revocarea lui Danilet, dintre care 103 au fost favorabile propunerii de revocare, iar 32 nu au aderat. Astfel, datele centralizate arata ca peste 1.200 de judecatori au votat pentru revocare, in timp ce peste 300 de judecatori fie au votat impotriva revocarii, fie s-au abtinut.

Procedura de revocare a Alinei Ghica din CSM a fost initiata de Curtea de Apel Cluj in 10 ianuarie 2013. Instanta a centralizat rezultatele voturilor exprimate in cadrul adunarilor generale desfasurate la 13 curti de apel din tara, dintr-un total de 16. Potrivit datelor centralizate de instanta, dintr-un numar total de 514 de judecatori cu drept de vot, la adunarile generale au luat parte 475. Dintre acestia, 424 au votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM, 39 au votat impotriva, doi s-au abtinut, iar 10 voturi au fost declarate nule.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit marti in sedinta, pe ordinea de zi aflandu-se propunerea de revocare a judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica din CSM, dar si alegerea noului vicepresedinte al Consiliului, singurul candidat pentru acest post fiind judecatorul Adrian Bordea, de la Curtea Suprema.


Cuvinte cheie: judecatori, cristi danilet, alina ghica, revocati, csm
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019