HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
31.05.2013 | Rodica BULIGA
Alina Ghica a renuntat la judecarea cererii privind stramutarea dosarului de la Curtea de Apel Galati
facebook   yahoo   printeaza    
Curtea de Apel Galati a decis suspendarea deciziei de revocare a judecatoarei Alina Ghica din CSM
Instanta Curtii de Apel Galati a admis cererea Alinei Ghica de suspendare a hotararii Plenului CSM din 26 februarie, privind revocarea ei din functia de membru ales al CSM, pana la pronuntarea unei decizii definitive in cazul cererii de anulare a actului atacat, informeaza Mediafax.

 

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Totodata, instanta suprema a constatat ca Alina Ghica a renuntat la judecarea cererii privind stramutarea dosarului de la Curtea de Apel Galati.

In 21 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ca nu este competenta sa judece dosarul in care Alina Ghica a contestat hotararea CSM si a trimis cauza la Sectia de contencios administrativ si fiscal din cadrul Curtii de Apel Brasov, decizia fiind irevocabila.

Potrivit sursei citate, in 26 februarie, Cristi Vasilica Danilet, judecator la Tribunalul Cluj, si Alina Ghica, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, au fost revocati din CSM, ca urmare a voturilor exprimate in acest sens in adunarile generale ale judecatorilor.

Curtile de Apel unde s-au intrunit adunarile generale ale judecatorilor sunt: Curtea de Apel Alba Iulia, Curtea de Apel Brasov, Curtea de Apel Constanta, Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Galati, Curtea de Apel Iasi, Curtea Militara de Apel Bucuresti, Curtea de Apel Oradea, Curtea de Apel Pitesti, Curtea de Apel Ploiesti, Curtea de Apel Targu Mures si Curtea de Apel Timisoara.

La fiecare dintre aceste curti de apel, peste doua treimi dintre judecatorii instantei au votat pentru revocarea Alinei Ghica.

"In urma centralizarii voturilor la aceste curti de apel, precum si la Curtea de Apel Cluj a rezultat ca, dintr-un numar total de 514 judecatori cu drept de vot, au participat la sedinta adunarilor generale 475 de judecatori, din care 424 de judecatori au votat pentru revocarea doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica, 39 au votat impotriva, 10 voturi au fost nule si au existat doua abtineri”, preciza Curtea de Apel Cluj, citata de Mediafax.

Cei doi magistrati au contestat deciziile de revocare la Curtea de Apel Bucuresti, solicitand anularea hotararilor de revocare din CSM. Ghica a contestat decizia de revocare si al ICCJ.

In cazul Alinei Ghica, magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti s-au abtinut in a judeca actiunea acesteia, astfel ca judecatoarea a solicitat stramutarea dosarului, iar cauza a ajuns pe rolul Curtii de Apel Galati.

 


Cuvinte cheie: judecator, cerere stramutare, decizie de revocare, suspendare, csm, curtea de apel galati
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021