HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
04.06.2013 | Rodica BULIGA
Judecatorul Danilet a declarat ca nu crede ca va fi atacata cu recurs decizia instantei de anulare a hotararii prin care a fost revocat din CSM
facebook   yahoo   printeaza    
Cristi Danilet: "A fost doar o formalitate revenirea in CSM"
Judecatorul Cristi Danilet, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat astazi la iesirea de la intrunirea Plenului CSM ca revenirea in Consiliu a fost doar o formalitate, in urma deciziei Curtii Constitutionale referitoare la neconstitutionalitatea textului de lege in baza caruia a fost revocat din acest for.

 

"Astazi a fost prima sedinta de plen la care am participat in calitate de membru CSM. Si eu si doamna Alina Ghica am revenit in plenul Consiliului, dupa ce am avut castig de cauza. Practic, instanta a constatat ca procedura prin care am fost revocati din functie este neconstitutionala ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale pronuntate acum o luna. Practic, a fost doar o formalitate revenirea in Consiliu”, a declarat judecatorul Danilet, citat de Agerpres.

In plus, acesta a adaugat ca nu crede ca va fi atacata cu recurs decizia instantei de anulare a hotararii prin care a fost revocat din CSM, decizie care nu este definitiva. 

"Nu, nu cred. Am discutat informal cu colegii. Nu are rost sa mai atacam, sa se atace cu recurs. Cum am spus, a fost doar o formalitate revenirea noastra in Consiliu dupa pronuntarea deciziei Curtii Constitutionale”, a precizat Danilet. 

Totodata, intrebat ce crede ca o sa se intample pe viitor in conditiile in care 1.200 de judecatori au decis revocarea lui, Cristi Danilet a replicat ca totusi alti 1.000 nu s-au pronuntat sau au votat impotriva excluderii din CSM. 

"Practic este un semnal, daca vreti, pe care l-am primit eu de la colegii mei. Va trebui sa intaresc legaturile cu ei. Sigur, doresc in continuare sa ii reprezint. Vreau sa va spun ca chiar astazi am luat decizii extrem, extrem de importante in Consiliu, cum ar fi anuntarea unui concurs de admitere in magistratura, a unui nou concurs pentru INM, promovare la Inalta Curte. Deci sunt chestiuni de strategie de resurse umane care ma intereseaza cu precadere. Deci doresc mai multi colegi noi judecatori si procurori recrutati in sistem”, a mai spus Danilet la iesirea din prima sedinta a plenului, la care a participat in calitate de membru CSM.

 


Cuvinte cheie: csm, judecator, alina ghica, revocare, sedinta, plen, judecator DANILET VASILICA CRISTI
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020