HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
27.02.2013 | Magistrati.ro
Tudor Chiuariu spera ca viitorul Raport MCV sa fie mai obiectiv si sa reflecte corect situatia din CSM
facebook   yahoo   printeaza    
Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu: Activitatea CSM a fost dominata de influente politice si poate chiar de un model politic. Comisia Europeana, partizana la situatia ,,grava" din CSM
Fostul ministru al Justitiei, avocatul Tudor Chiuariu, actual vicepresedinte executiv al PNL, a declarat marti, pentru RFI, ca activitatea CSM ,,a fost dominata de influente politice si poate chiar de un model politic", referindu-se la procedura de revocare a judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica.

In acest sens, Tudor Chiuariu a precizat ca protestele instantelor care si-au intrerupt activitatea marti dimineata, pe timpul sedintei CSM, in semn de protest fata de mentinerea in functiile de membri ai Consiliului a judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica, reprezinta ,,o reactie normala”.

,,Protestele sunt o reactie normala la ceea ce s-a intamplat in ultimul timp, si anume ca activitatea Consiliului Superior al Magistraturii a fost dominata de influente politice si poate chiar de un model politic", a declarat avocatul.

In acelasi timp, Tudor Chiuariu a facut o paralela intre procedura de revocare a Alinei Ghica si a lui Cristi Danilet si tentativa de demitere a presedintelui Traian Basescu, prin referendumul organizat in vara anului trecut, precizand ca cei judecatori au urmat ,,modelul politic Basescu” si ,,s-au tinut de scaun impotriva vointei celor care au votat pentru demiterea lor”.

,,Vedem ca se repeta la Consiliul Superior al Magistraturii modelul politic Basescu, care se tine de scaun impotriva vointei celor care au votat pentru demiterea sa", a afirmat Chiuariu.

In ceea ce priveste motivele revocarii celor doi membri ai CSM, avocatul sustine ca ,,implicarea in politica a unora dintre membrii Consiliului a fost considerata inacceptabila de catre judecatori si a existat o reactie normala de revocare a acestora".

Pe de alta parte, Tudor Chiuariu considera ca de cand au avut loc alegeri, de la inceputul anului, Consiliul nu mai functioneaza.

,,Sunt efecte de zi cu zi, pentru ca CSM are in primul rand atributii referitor la resursele umane si daca nu se mai intruneste si nu poate lucra in sedinte, nu se mai intampla nimic din punctul de vedere al resurselor umane, numiri in functii, propuneri de numiri, detasari, delegari si asa mai departe", a precizat Chiuariu.

El a adaugat ca spera ca viitorul Raport MCV sa fie mai obiectiv si sa reflecte corect situatia din CSM, acuzand, in acelasi timp, Comisia Europeana de partizanat, deoarece aceasta nu a amintit nimic despre criza din Justitie si evenimentele din CSM in ultimul Raport MCV.

,,Viitorul raport MCV sper sa fie mai obiectiv decat ultimul, pentru ca aceasta situatie grava n-a fost reflectata nici in ultimul raport, desi exista la data la care se redacta raportul si asta ne arata si partizanatul acestor rapoarte intocmite de Comisia Europeana, pentru ca situatii grave din justitie, cum e asta, cea mai grava practic, nu apare deloc in raport", a conchis Tudor Chiuariu.


Cuvinte cheie: avocat, tudor chiuariu, activitate, csm, dominata, influente politice, model politic, comisia europeana, partizana, situatie grava
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020