HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
19.06.2013 | Rodica BULIGA
Secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, a subliniat respectarea termenelor deja asumate pentru intrarea in vigoare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala
facebook   yahoo   printeaza    
Catherine Day, la intalnirea cu Robert Cazanciuc: Este importanta respectarea termenelor pentru intrarea in vigoare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala
Secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, a subliniat in cadrul intalnirii cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, importanta respectarii de catre autoritatile romane a termenelor deja asumate pentru intrarea in vigoare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala.

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a avut, marti, la Bruxelles, o discutie bilaterala cu Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene, se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Justitiei.

Potrivit sursei citate, discutiile s-au axat pe prioritatile mandatului ministrului Justitiei, oficialul roman facand o trecere in revista a proiectelor deja lansate sau care vor fi lansate in viitorul apropiat, in vederea dezvoltarii sistemului judiciar.  In plus, au fost prezentate si progresele inregistrate in ultima perioada, in contextul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). 

Procesul revizuirii Constitutiei va fi analizat in detaliu la nivelul CE

"Oficialul european a tinut sa sublinieze importanta respectarii de catre autoritatile romane a termenelor deja asumate pentru intrarea in vigoare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. De asemenea, a precizat ca procesul revizuirii Constitutiei va fi analizat in detaliu la nivelul Comisiei Europene. A fost apreciata activitatea institutiilor cu rol major in combaterea coruptiei, dar este asteptata o accelerare a ritmului in care instantele pronunta hotarari in cauzele de coruptie”, se arata in comunicat. 

Totodata, Ministrul Justitiei a tinut sa sublinieze ca termenul de intrare in vigoare a codurilor penale va fi 1 februarie 2014.

De asemenea, Robert Cazanciuc a dat asigurari ca observatiile si opiniile ministerului pe care il conduce si ale sistemului judiciar cu privire la aspectele relevante ale Constitutiei vor fi transmise in timp util catre Parlament, pentru a fi incluse in proiectul de lege.

Viitorul raport de progrese va fi prezentat de catre Comisia Europeana la sfarsitul acestui an.

 

 


Cuvinte cheie: catherine day, comisia europeana, robert cazanciuc, codul penal, codul de procedura penala, revizuirea constitutiei
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2018 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2018