HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
28.02.2013 | Magistrati.ro
Ghica si Danilet contesta in instanta decizia CSM de revocare a celor doi
facebook   yahoo   printeaza    
Judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet ataca in instanta revocarea din CSM
Judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet au atacat la sectia de contencios a Inaltei Curti de Casatie si Justitie decizia Consiliului Superior al Magistraturii din 26 februarie prin care au fost revocati din functia de membri ai Consiliului. Cele doua actiuni au fost inregistrate joi in instanta, insa, deocamdata, ICCJ nu a stabilit un termen pentru judecarea celor doua dosare.

Cei doi judecatori au fost revocati, marti, din functia de membri alesi in CSM. In urma votului plenului CSM, Alina Ghica a fost revocata cu 11 voturi ,,pentru” si sapte ,,impotriva”, in timp ce in cazul lui Cristi Danilet s-au inregistrat 14 voturi ,,pentru” si patru ,,impotriva”.

Plenul CSM a amanat de mai multe ori dezbaterile privind revocarea celor doi membri ai sai, dupa ce a primit rezultatele centralizate din tara ale votului privind pierderea mandatului de catre Alina Ghica si Cristi Danilet.

Procedura revocarii din CSM a celor doi judecatori a fost declansata de Judecatoria Ramnicu Valcea si Curtea de Apel Cluj. Ulterior, Judecatoria Valcea a anuntat ca 135 de judecatorii din tara s-au pronuntat in legatura cu revocarea lui Danilet, dintre care 103 au fost favorabile. La randul sau, Curtea de Apel Cluj a anuntat ca 424 de judecatori de la 13 Curti de Apel din tara au votat pentru revocarea din CSM a judecatorului Alina Ghica si doar 39 de magistrati au fost impotriva.


Cuvinte cheie: judecatori, alina ghica, cristi danilet, ataca, instanta, revocarea, csm
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019