HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
01.07.2013 | Rodica BULIGA
Cei 20.000 lei pentru celebrarea evenimentului vor fi alocati din bugetul propriu al CSM
facebook   yahoo   printeaza    
Ziua Justitiei pe data de 7 iulie si alocarea a 20.000 lei pentru celebrarea evenimentului
Ministerul Justitiei a pus in dezbatere publica proiectul de Hotarare de Guvern pentru organizarea "Zilei Justitiei". Aceasta ar urma sa aiba loc pe data de 7 iulie, iar pentru celebrarea evenimentului sa fie aprobata suma de 20.000 lei din bugetul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

 

Potrivit Notei de fundamentare, prin HG nr. 364/1994 s-a stabilit ca Ziua Justitiei sa se organizeze, anual, in prima duminica a lunii iulie. 

"In anul 2013, prima duminica a lunii iulie este la data de 7 iulie. Cheltuielile ce se pot efectua pentru acest eveniment sunt reglementate de OG 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, aprobata cu modificari prin Legea 247/2002, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata in documentul citat. 

Astfel, conform dispozitiilor art. 4 alin. (5) din aceasta ordonanta, la propunerea institutiilor interesate, prin hotarare de Guvern "se pot aproba si alte normative de cheltuieli pentru actiuni de protocol cu caracter deosebit, precum si alte masuri necesare in vederea desfasurarii normale si eficiente a actiunilor de protocol in tara si in strainatate, pe baza de justificari fundamentate”. 

In ceea ce priveste banii alocati pentru celebrarea evenimentului, Ministerul Justitiei propune suma de 20.000 lei din bugetul propriu al CSM.

"Articol unic - (1) Se aproba alocarea sumei de 20 mii lei, in vederea celebrarii Zilei Justitiei pe data de 7 iulie 2013, potrivit normativelor de cheltuieli prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare. (2) Suma prevazuta la alin. (1) se aloca din bugetul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, capitolul 51.01 "Autoritati publice si actiuni externe", titlul II "Bunuri si servicii", articolul bugetar 20.30.30, potrivit normativelor de cheltuieli prevazute in anexa care face parte din prezenta hotarare”, prevede proiectul.

In anexa "Normativele de cheltuieli pentru actiunile de protocol ocazionate de desfasurarea Zilei Justitiei pe anul 2013” se prevede masa oficiala Ziua Justitiei - 72 lei/persoana si cadouri - 15 lei/persoana, informeaza Agerpres.

In 10 iunie, plenul Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi a sedintei, a hotarat celebrarea Zilei Justitiei, in prima duminica a lunii iulie.

 


Cuvinte cheie: ministerul justitiei, csm, ziua justitiei, 7 iulie, prima duminica, proiect, hg
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020