HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
01.03.2013 | Magistrati.ro
Natalia Roman spune ca, de acum inainte, CSM va trebui sa-si desfasoare toate activitatile sub ,,umbrela transparentei,,
facebook   yahoo   printeaza    
Presedintele UNJR, Natalia Roman: Transparenta in CSM, necesara atat pentru judecatori, cat si pentru membrii societatii civile
Transparenta in Consiliul Superior al Magistraturii este necesara atat pentru judecatori, cat si pentru membrii societatii civile, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Natalia Roman.

,,Pentru mine, ca judecator, este extrem de importanta aparenta de legalitate si aparenta ca acest CSM apara independenta sistemului si ca nu face jocuri politice sau de alta natura care vin din afara sistemului. (...) Sistemul are o asteptare in primul rand de normalitate si doreste ca acest CSM sa inteleaga si din demersul de astazi ca nevoia de transparenta este atat pentru noi, ca judecatori din interiorul sistemului, cat si pentru dvs., ca membri ai societatii civile. Prin urmare, toate activitatile pe care CSM intelege sa le desfasoare de acum inainte ar trebui sa fie sub aceasta umbrela a transparentei. Nu ne mai putem permite niciun fel de suspiciuni, niciun fel de dubii cu privire la votul care se da. Nu mai putem sa avem dubii ca majoritatile in interiorul CSM se creeaza in afara acestuia pentru considerente care nu au legatura cu dezbaterile din cadrul sedintelor. Aceste lucruri nu trebuie sã se mai perpetueze”, a sustinut Natalia Roman.

In  acelasi timp, presedintele UNJR considera ca decizia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii de revocare a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet este un gest de normalitate,

,,Textele legale invocate de noi erau extrem de clare si nu lasau loc la niciun fel de interpretari si de aceea, asa cum am mai afirmat-o in spatiul public, nu am avut niciun dubiu ca CSM va aplica legea si va dispune revocarea celor doi colegi vizati de procedurile adunarilor generale”, a afirmat Roman.

Judecatoarea a precizat ca a atras atentia foarte clar in Plenul CSM ca sunt in interiorul lui membri alesi si de drept care nu au fost desemnati pentru agendele lor personale, ci pentru a lucra in favoarea sistemului judiciar.

,,Nu am facut declaratii punctuale referitor la niciunul dintre ei; daca unii s-au simtit vizati, s-ar putea sa dea explicatii”, a aratat presedintele UNJR.

Referitor la discutiile aprinse din sedinta de marti, Natalia Roman a explicat ca in aceste cazuri lucrurile pot lua o turnura ,,uneori destul de pasionala”. Pe de alta parte, ea a aratat ca posturile celor doi membri CSM revocati vor fi ocupate temporar de colegii care au participat la procedurile de alegere pentru CSM si care s-au clasat la acel moment pe locul doi, iar ulterior vor fi declansate noi alegeri.

Ea a adaugat ca UNJR a atacat votul din 4 ianuarie (alegerea presedintelui CSM, Oana Schmidt Haineala – n.r.) si asteapta sa vada ce anume se va decide in instanta, deoarece aparenta de legalitate este extrem de importanta.


Cuvinte cheie: presedinte, unjr, natalia roman, revocare, judecatori, alina ghica, cristi danilet, csm, normalitate, judecator ROMAN NATALIA FLOAREA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019