HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
08.07.2013 | Rodica BULIGA
Prin Hotararea Guvernului Romaniei, Ziua Justitiei se celebreaza anual, in prima duminica a lunii iulie
facebook   yahoo   printeaza    
Cazanciuc catre corpul judiciar: Va propun cresterea credibilitatii interne si externe a actului de justitie ca serviciu public performant si la standarde europene recunoscute
Conducerile Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), dar si Ministerului Justitiei au facut publice mesajele lor cu prilejul Zilei Justitiei. Astfel, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a felicitat personalul din intregul sistem judiciar si a adus asigurari ca va depune toate eforturile pentru a obtine in continuare o cat mai mare sustinere din partea Executivului pentru prioritatile sistemului judiciar.

 

"Consider ca din acest punct de vedere suntem deja inscrisi pe un drum bun si sunt extrem de increzator ca in viitorul apropiat vom reusi sa dam in folosinta obiective de investitii in infrastructura, dar si sa asiguram pregatirea magistratilor si intregului personal in vederea punerii in practica cu succes si a Codurilor Penal si de Procedura Penala”, a spus ministrul Justitiei in mesajul sau, subliniind eforturile pe care le va face in acest sens.

"Cred ca suntem cu totii de acord ca lumea justitiei este una complexa si necesita uneori efort si rabdare pentru a o intelege in profunzime. Sa remarcam ca personalitatile care compun acest spatiu profesional sunt magistrati – judecatori si procurori, avocati, notari, dar si reprezentantii mediului academic, juristi, grefieri si personalul instantelor, executori, personalul penitenciarilor”, a mai spus Cazanciuc, adaugand ca menirea existentei si celebrarii unei Zile a Justitiei este tocmai sublinierea faptului ca toti acestia au nevoie sa reprezinte o comunitate in avangarda societatii si in slujba cetateanului, si care sa serveasca si sa protejeze, cu onestitate si respect, idealul nobil de dreptate.

"In acest spirit, va rog pe toti cei care faceti parte din corpul judiciar sa va inrolati in demersul ambitios pe care vi-l propun pentru bilantul urmatoarei sarbatoriri a Zilei Justitiei: cresterea credibilitatii interne si externe a actului de justitie ca serviciu public performant si la standarde europene recunoscute”, a punctat Robert Cazanciuc, in contextul celebrarii Zilei Justitiei.

Principalul deziderat al suprematiei legii

Cu ocazia Zilei Justitiei, conducerea ICCJ a subliniat in mesajul sau profesionalismul si implicarea activa a tuturor celor care slujesc sistemul judiciar in efortul de a asigura punerea in aplicare in conditii optime a noii legi de procedura civila.

"In actualul context european, fiecare dintre profesiile din domeniul juridic (judecator, procuror, magistrat asistent, grefier, aprod, avocat, notar, executor judecatoresc, consilier juridic, etc.) au rol determinant in articularea mecanismului serviciului de justitie, in consolidarea si transparentizarea sistemului judiciar. Principalul deziderat al suprematiei legii nu poate fi atins decat in conditiile conjugarii eforturilor tuturor actorilor din sistemul judiciar si circumscrierii acestora respectarii si garantarii drepturilor si libertatilor  omului”, se arata in mesajul transmis de ICCJ.

Ziua Justitiei nu apeleaza la istorie, ci la constiinta

Si CSM a lansat mesajul sau cu ocazia Zilei Justitiei, prin reprezentantii institutiei, presedintele CSM, procurorul Oana Andrea Schmidt-Haineala si vicepresedintele, judecatorul Adrian Bordea.

"Ziua Justitiei marcheaza nu neaparat un eveniment cat – mai degraba – o stare.Ziua Justitiei nu apeleaza la istorie, ci la constiinta, la constiinta fiecaruia dintre noi, cei care am ales si ne-am asumat o profesie, cei care am inteles sa facem parte dintr-un sistem pus in slujba legii, dreptatii si adevarului, cei care ne-am obligat, prin juramant, sa respectam Constitutia si legile tarii, sa aparam drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei si sa ne indeplinim atributiile cu onoare, constiinta si fara partinire”, se precizeaza in mesajul CSM.

Totodata, conducerea CSM a subliniat faptul ca ne aflam intr-un moment istoric al reformarii statului si justitiei romane: "suntem in plin proces de revizuire a Constitutiei si avem de implementat noi coduri. Sunt provocari ale unei democratii, ale unui sistem si parte in devenirea noastra ca stat de drept.Fie ca ratiunea si responsabilitatea sa conduca la o finalitate inteleapta a acestor proiecte, la consolidarea statului roman ca democratie si a justitiei romane ca valoare europeana”, a conchis CSM in mesajul sau.

 


Cuvinte cheie: mesaj, ziua justitiei, ministrul justitiei, robert cazanciuc, iccj, csm, , procuror Schmidt Haineala Oana Andrea, judecator BORDEA ADRIAN
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021