HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
11.07.2013 | Rodica BULIGA
Intalnirea dintre Robert Cazanciuc si omologul, Christiane Taubira, a avut loc la sediul Ministerului Justitiei din Paris
facebook   yahoo   printeaza    
Problema minorilor romani neinsotiti pe teritoriul francez, la intalnirea lui Robert Cazanciuc cu omologul sau din Franta
Ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, a efectuat in zilele de 8 si 9 iulie 2013 o vizita la Paris, unde a avut convorbiri cu omologul sau francez, Christiane Taubira, informeaza Ministerul Justitiei printr-un comunicat de presa.

 

In cadrul discutiilor, ministrul roman de Justitie a prezentat principalele repere actuale ale sistemului judiciar romanesc, precum intrarea in vigoare, in aceasta perioada, a celor patru Coduri, principalele obiective asumate in cadrul parteneriatului european prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) si dorinta de a obtine un raport pozitiv de evaluare pana la sfarsitul acestui an.

"Ministrul roman a subliniat necesitatea elaborarii unei strategii de dezvoltare a sistemului judiciar din Romania, avand la baza rezultatele obtinute in cadrul MCV. De asemenea, a fost subliniata importanta sustinerii si initierii unor proiecte comune romano-franceze pe agenda europeana, in continuarea unei lungi traditii de cooperare in domeniul justitiei”, se arata in documentul citat.

Potrivit aceleiasi surse, ambele parti au evidentiat importanta problematicii minorilor romani neinsotiti pe teritoriul francez, ministrul roman subliniind necesitatea identificarii unor solutii care sa vizeze, in primul rand, dreptul minorilor de a beneficia de o forma de protectie a statului.

Totodata a fost evocata si importanta unui efort comun de informare a opiniei publice cu privire la adevaratele implicatii ale acestui subiect.

Pe agenda discutiilor, un loc important a fost alocat experientei franceze in edificarea unui nou palat de justitie, in Paris, ce va reuni intr-un singur ansamblu imobiliar mai multe instante, parchete si politia judiciara, sens in care a avut loc o intalnire cu echipa responsabila de gestionarea acestui proiect, finantat printr-un parteneriat public privat.

Alte teme pe agenda au fost Parchetul European si necesitatea finalizarii procesului de integrare a Romaniei in spatiul Schengen.

La finalul intalnirii, ministrul francez de justitie, Christiane Taubira, a acceptat invitatia de a efectua o vizita la Bucuresti, in toamna acestui an.

 


Cuvinte cheie: robert cazanciuc, ministerul justitiei, christiane taubira, omolog francez, paris, intalnire, discutie, sistem juridic
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021