HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
16.07.2013 | Rodica BULIGA
Plenul Consiliului a decis ca cererea procurorului Xenofonte Purcarea, de aparare a reputatiei profesionale este intemeiata si a procedat la admiterea acesteia
facebook   yahoo   printeaza    
CSM apara reputatia procurorului sef din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a analizat rezultatele verificarilor efectuate de Inspectia Judiciara privind cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de Xenofonte Purcarea, procuror sef al Sectiei urmarire penala si supraveghere din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, pe care a admis-o.

 

Cererea de aparare a reputatiei profesionale a fost formulata de catre procurorul Xenofonte Purcarea, ca urmare a afirmatiilor facute in cadrul emisiunii "Sinteza zilei” difuzata pe postul de TV "Antena 3”, la data de 17 ianuarie 2013 si ziarului local "Jurnalul de Calarasi” nr. 1865, din 24 ianuarie 2013, potrivit carora ar fi instrumentat mai multe dosare penale si trimis in judecata in mod abuziv persoane nevinovate, care au fost condamnate ulterior, pe nedrept, de instantele judecatoresti.

Inspectorii judiciari au constatat ca informatiile prezentate in presa nu corespund realitatii si pun sub semnul intrebarii, nefondat, competenta profesionala a domnului procuror Xenofonte Purcarea.

Mai mult decat atat, CSM a subliniat intr-un comunicat de presa faptul ca abordarea jurnalistica este tendentioasa, lipsita de obiectivitate si de natura a aduce grave prejudicii profesionale procurorului.

"Inspectorii judiciari au apreciat ca prin modalitatea tendentioasa de prezentare a unor fapte nereale, informatiile din materialele de presa sunt prejudiciabile fiind de natura sa afecteze imaginea si reputatia profesionala a procurorului si de a altera  increderea cetatenilor in reputatia si autoritatea sa profesionala”, se arata in documentul citat.  

Prin urmare, Plenul CSM a retinut ca afirmatiile din cuprinsul materialelor de presa, prin natura si impactul lor asupra opiniei publice, au adus atingere reputatiei profesionale a domnului Xenofonte Purcarea, procuror sef al Sectiei urmarire penala si supraveghere din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi.

"Plenul Consiliului a decis ca cererea domnului procuror Xenofonte Purcarea, de aparare a reputatiei profesionale este intemeiata si a procedat la admiterea acesteia”, conchide CSM.

 


Cuvinte cheie: cerere de aparare a reputatiei profesionale, plen csm, apara reputatia, procuror Purcarea Xenofonte
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020