HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
23.07.2013 | Rodica BULIGA
Potrivit procurorului Oana Schmidt-Haineala, fara suportul tehnic si informativ al SRI, rezultatele obtinute de procurori, in marile dosare, nu ar fi fost posibile
facebook   yahoo   printeaza    
Presedintele CSM, Oana Schmidt-Haineala, despre interceptarile telefonice: Nu sunt un abuz
Oana Schmidt-Haineala, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat pentru EVZ.ro ca interceptarile telefonice nu sunt un abuz asupra romanilor si ca ele se fac numai in baza unui mandate. Mai mult decat atat, fara suportul tehnic si informativ al SRI, rezultatele obtinute de procurori, in marile dosare, nu ar fi fost posibile.

 

"Mandatele date de judecatori sunt un filtru care garanteaza, inclusiv dupa criteriile CEDO, drepturile persoanei”, sustine Oana Schmidt-Haineala, presedintele CSM, potrivit publcatiei citate, completand ca astfel ele nu reprezinta un abuz asupra cetatenilor.

"In momentul in care se apeleaza la un mod de investigare mai intruziv, cum este interceptarea telefoanelor, sigur ca trebuie foarte mare atentie pentru ca trebuie realizat acordul intre interesul privat al persoanei si interesul general al statului, de a asigura ordinea de drept. Dar, nu poti combate criminalitatea fara a uza de astfel de metode de investigare”, a punctat presedintele CSM.

Totodata, acesta a adaugat ca "fara suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii, rezultatele obtinute de procurori, spre exemplu in marile dosare de coruptie si crima organizata, nu ar fi fost posibile”.

"Cred ca este util, asa cum exista si in alte state din UE si nu numai, sa poata fi identificati cei care cumpara cartele pre-platite. Este necesar ca firmele care comercializeaza aceste cartele sa ia si datele de identificare. Pentru ca uneori se pierd momente operative in cazuri cu infractiuni la siguranta nationala, de crima organizata si de coruptie la nivel inalt din cauza dificultatii de a identifica titularii unor cartele telefonice”, a mai spus Oana Schmidt-Haineala.


Cuvinte cheie: presedintele csm, sri, nu sunt un abuz, interceptarile telefonice, cartele pre-platite, procuror Schmidt Haineala Oana Andrea
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019