HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
25.07.2013 | Rodica BULIGA
Expertii selectati de Ministerul Justitiei pentru a participa la cele trei conferinte vor primi un onorariu maxim de 250 euro/zi
facebook   yahoo   printeaza    
Ministerul Justitiei selecteaza experti specializati in drept penal si comercial
Ministerul Justitiei a anuntat initierea unei proceduri pentru selectia a patru experti, care sa sustina interventii in cele trei conferinte ce se vor organiza in cadrul proiectului "Continuarea masurilor pentru realizarea de progrese privind atingerea obiectivelor de referinta stabilite prin Mecanismul de Cooperare si Verificare".

 

Potrivit Ministerului Justitiei, se cauta doi experti specializati in drept penal si doi experti specializati in drept comercial si dreptul afacerilor.

Termenul limita pentru depunerea dosarelor de inscriere la selectie este data de 19 august 2013, inclusiv. Acestea se vor trimite pe adresa de e-mail achizitiipublice@just.rosau la Registratura generala a Ministerului Justitiei din Str. Apolodor nr. 17, sector 5, cod postal 050741, Bucuresti, in atentia Serviciului Achizitii Publice, mai anunta sursa citata.

Ministerul Justitiei este beneficiarul unei finantari din partea Ministerului Afacerilor Externe din Olanda pentru implementarea in perioada 2012-2014 a proiectului "Masuri suplimentare in vederea realizarii obiectivelor de referinta din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare”.

In acest context, urmeaza a fi organizate trei conferinte pentru promovarea noilor coduri, din care doua conferinte se vor organiza in materie penala iar o conferinta va viza impactul noilor coduri asupra mediului de afaceri in cursul anilor 2013 si 2014.

Cele trei conferinte vor fi sustinute de echipe mixte, formate din formatori romani si un expert strain si "vizeaza consolidarea cunostintelor magistratilor privind dispozitiile noilor coduri penale si  popularizarea dispozitiilor noilor coduri asupra mediului de afaceri”, precizeaza Ministerul Justitiei in caietul de sarcini al proiectului.

Mai exact, in cadrul proiectului se vor organiza doua conferinte privind noile coduri in materie penala, la care vor fi invitati aproximativ 50 de judecatori, procurori si personal din Ministerul Justitiei si o conferinta privind impactul noilor coduri asupra mediului de afaceri, la care vor participa aproximativ 50 de magistrati, avocati, notari publici, reprezentanti ai mediului de afaceri si personal din Ministerul Justitiei.

In cadrul conferintelor in materie penala vor fi dezbatute subiecte referitoare la institutiile introduse prin Noul Cod Penal si Noul Cod de Procedura Penala, precum tehnici de investigare a unor infractiuni cu un grad ridicat de complexitate (trafic de stupefiante, trafic de persoane);  acordul de recunoastere a vinovatiei; arestul la domiciliu, precizeaza Ministerul Justitiei.

De cealalta parte, in cadrul conferintei privind mediul de afaceri vor fi dezbatute subiecte referitoare institutii introduse prin Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila, cu impact asupra mediului de afaceri, precum contractele civile principale: vanzare, leasing, mandat, imprumut; activitatea financiara (contracte bancare, garantii etc); contractul de ipoteca.

Expertii selectati vor colabora cu reprezentantii Ministerului Justitiei si ai Institutului National al Magistraturii pe parcursul derularii activitatilor acestui proiect si vor indeplini ca sarcini sustinerea unor prezentari in cadrul celor trei conferinte si, totodata, elaborarea materialelor ce vor face obiectul prezentarilor sustinute de experti.

Potrivit Ministerului Justitiei, conferintele vor avea loc la Bucuresti si se vor desfasura in perioada octombrie 2013 - martie 2014. Fiecare conferinta va avea o durata de 2 zile.

"Fiecare expert este indreptatit sa primeasca in functie de prestatia efectiva ce va fi reflectata in fisele de pontaj (timesheets), un onorariu de maxim 250 euro/ zi pentru cele doua zile, in vederea sustinerii de prezentari in cadrul conferintelor”, mai anunta sursa citata.

 


Cuvinte cheie: ministerul justitiei, selecteaza experti specializati, drept penal, drept comercial, dreptul afacerilor, conferinte, onorariu
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021