HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
26.07.2013 | Mircea DOAGA
facebook   yahoo   printeaza    
Inspectia Judiciara, sesizata de CSM cu privire la atacurile la adresa procurorilor, lansate de Antena 3
Consiliul Superior al Magistraturii va sesiza Inspectia Judiciara, luni, cu o cerere de aparare a independentei justitiei in legatura cu atacurile din cadrul unor emisiuni ale postului de televiziune Antena 3, derulate la adresa procurorilor care desfasoara ancheta pentru presupuse fapte de santaj, de care este acuzat inclusiv postul de televiziune.

Sesizarea este in lucru, urmand sa fie trimisa Inspectiei Judiciare, cel mai probabil, luni, au precizat oficialii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Sursele citate au precizat ca afirmatiile facute in cadrul unor emisiuni ale postului de televiziune Antena 3 pun presiune pe procurorii care ancheteaza dosarul de santaj.

Atacurile la adresa independentei Justitiei au venit dupa de Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, joi, ca SC Antena 3 SA este urmarita penal pentru complicitate la santaj, in dosarul in care sunt cercetati Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group si SC Intact Publishing SRL.

Potrivit procurorilor, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu, l-ar fi constrans pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru acesta si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

"Pe de alta parte, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre Intact Publishing SRL si semnate de invinuitul Matiescu George-Daniel, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului", a aratat DNA, intr-un comunicat de presa.

Totodata, pe posturile de televiziune apartinand Antena TV Group au aparut informatii cu privire la compania RCS&RDS, al carei administrator era Ioan Bendei, aspect de natura sa accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare.

"Incepand cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV Antena 3, sub forma unor stiri, materiale cu caracter denigrator la adresa partii vatamate. In plus, incepand cu data de 9 mai 2013, in scopul mentinerii si amplificarii starii de temere induse partii vatamate, pe postul de televiziune Antena 3 si pe cele apartinand SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata", a precizat DNA.

Emisiunea insa nu a mai fost difuzata.


Cuvinte cheie: sorin alexandrescu arestat preventiv, sorin alexandrescu santaj rcs&rds, csm, inspectia judiciara, antena 3, independenta justitiei
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020