HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
30.08.2013 | Marian GHEORGHE
Palatul Justitiei, cladirea care adaposteste Tribunalul si Judecatoria Braila.
facebook   yahoo   printeaza    
Magistrati putini, dosare multe: Doi judecatori pensionati de la Tribunalul Braila
La data de 1 septembrie 2013, de la Tribunalul Braila se va pensiona inca un judecator, schema de personal, redusa drastic anul acesta, ramanand astfel, incompleta. Potrivit vicepresedintelui Tribunalului Braila, judecator Catalina-Hermina Roman, la aceasta data, la instanta superioara exista un post vacant de judecator si doua posturi de grefier. Judecatoriile Braila, Faurei si Insuratei se confrunta cu aceeasi situatie.

"Pana la data de 29 august 2013, in cadrul Tribunalului Braila s-au pensionat un judecator si un grefier, urmand ca, la data de 1 septembrie, sa se mai pensioneze un judecator. Conform statului de functii aprobat de Ministerul Justitiei, schema completa de personal de la Tribunalul Braila cuprinde 24 de posturi de judecatori si 27 posturi de grefieri. La aceasta data, exista un post vacant de judecator si doua posturi vacante de grefier”, ne-a precizat judecator Catalina Roman, vicepresedintele Tribunalului Braila.

Vicepresedintele Tribunalului Braila a mai precizat ca, in functie de aprobarile Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pana la sfarsitul anului, "este posibil sa opereze transferal unor judecatori cu grad de tribunal de la Judecatoria la Tribunalul Braila”.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Braila, judecator Corina Gabriela Iconaru, preciza, cu putin timp in urma, ca problemele legate de numarul insuficient de judecatori la nivelul instantei persista, mai ales ca schema de personal a fost redusa, anul acesta, cu doua posturi de judecatori.

"Schema de personal a fost redusa cu doua posturi de judecator, in conditiile in care volumul de munca a crescut in mod exponential, ajungandu-se ca, la o singura sedinta de judecata, sa se intre cu cate 100-120 de dosare. Este cazul Sectiei I Civile, completele specializate pe litigii de munca, si al Sectiei II Civile, la dosarele de insolventa”, preciza judecatorul Corina Gabriela Iconaru.

Probleme exista si in legatura cu personalul auxiliar. Anul acesta, dupa pensionarea sau  plecarea la alte instante a unor grefieri, nu a mai fost incadrat niciunul.

In anul 2012, Tribunalul Braila impreuna cu Judecatoriile Braila, Faurei si Insuratei - ultima fiind propusa pentru desfiintare - a inregistrat un numar total de 43.676 de cauze, stocul la inceput de an fiind de 11.466 de cauze. Numai Tribunalul Braila, cu cei 24 de judecatori, a avut de solutionat 13.962 de cauze.

Precizam ca, anul acesta, de la Tribunalul Braila s-a pensionat judecatorul Relu Perianu, fost sef al Sectiei Penale, iar la 1 septembrie 2013 se va pensiona judecatorul Valeria Voicila.
 


Cuvinte cheie: judecatori pensionati, lipsa personal, tribunalul braila, schema personal magistrati, judecator ROMAN CATALINA HERMINA, judecator ICONARU CORINA GABRIELA, judecator PERIANU RELU, judecator VOICILA VALERICA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021