HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
03.09.2013 | Mircea DOAGA
facebook   yahoo   printeaza    
Procuroarea Mihaela Aghenitei, exclusa din magistratura pentru favorizarea deputatului Boldea
Mihaela Aghenitei, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea, a fost exclusa din magistratura, potrivit unei decizii de marti a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

CSM precizeaza, intr-un comunicat, ca a luat aceasta decizie pe fondul abaterilor disciplinare savarsite de Mihaela Aghenitei, cum ar fi manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei si nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand stia ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa.

De asemenea, CSM ii reproseaza celei care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea ca si-a folosit functia pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor sau interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii.

In plus, Mihaela Aghenitei a fost exclusa din magistratura pentru ca CSM a considerat ca si-a exercitat functia cu rea-credinta.

Conform comunicatului CSM, hotararea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Sectia pentru procurori a CSM a incuviintat pe 25 martie perchezitia domiciliara si corporala a procurorului Mihaela Aghenitei, fost procuror DNA.

Ulterior, pe 29 martie, Sectia pentru procurori a incuviintat perchezitia informatica asupra mijloacelor de stocare a datelor si sistemelor informatice ridicate cu ocazia perchezitiilor efectuate la domiciliul si resedinta procurorului.

Solicitarile de incuviintare a perchezitiilor au fost prezentate de DIICOT - Structura Centrala.

DIICOT informa, intr-un comunicat din aprilie, ca procurorii de la Serviciul Teritorial Galati au dispus pe 22 martie inceperea urmaririi penale fata de Mihaela Aghenitei, magistrat procuror.

"In sarcina acesteia s-a retinut faptul ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu intentie, a instrumentat un dosar penal in care a dispus trimiterea in judecata a doi inculpati, pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 257 alin. 1 Cod Penal cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, in scopul asigurarii beneficiului dispozitiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002 inculpatului Mihail Boldea, anterior trimis in judecata, prin rechizitoriul DIICOT - Serviciul Teritorial Galati", preciza sursa citata.

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, procuroarea a fost sedusa de Mihail Boldea in timpul anchetei in care acesta era martor denuntator, iar magistratul ,,s-a indragostit sincer" de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galati in medie de zece ori pe luna, timp de sapte luni. Aceleasi surse judiciare au declarat ca in cadrul cercetarilor din dosarul DIICOT au rezultat si ,,aspecte de natura sentimentala" intre fostul deputat Mihail Boldea si procuroarea Mihaela Aghenitei.

,,In cadrul cercetarilor efectuate in dosarul DIICOT - Serviciul Teritorial Galati au rezultat si aspecte de natura sentimentala dintre magistratul procuror Aghenitei si martorul denuntator Boldea Mihail, atat din perioada anterioara cat si apoi dupa data de 27 martie 2012, data incarcerarii in arestul IPJ Galati urmare a luarii masurii arestarii preventive in dosarul 88/DP/2009 al DIICOT - Serviciul Teritorial Galati", potrivit actelor din dosarul in care este cercetata penal procurorarea Aghenitei, au spus sursele citate.

Conform acestor documente, s-a stabilit ca, in timpul audierilor care au avut loc la sediul DNA Galati, intre procurorul Mihaela Aghenitei si Mihail Boldea ,,s-a dezvoltat o relatie sentimentala, care a condus la incalcarea dispozitiilor legale de catre invinuita in efectuarea instructiei penale, cu scopul vadit de a-l ajuta pe denuntator, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumatate a cuantumului pedepsei previzibila a-i fi aplicata acestuia in cauza dedusa judecatii prin rechizitoriul 88/DP/2009 (dosarul de crima organizata in care Boldea a fost deja deferit justitiei de procurorii DIICOT si care este judecat la Curtea de Apel Iasi - n.r)".

Sursele judiciare au precizat ca in aceste documente se arata ca procuroarea Aghenitei era ,,sincer indragostita" de fostul deputat, care ar fi reusit ,,performanta" de a o seduce.

 


Cuvinte cheie: procuror exclus magistratura, csm decizie excludere procuror, tribunalul braila, procuroare indragostita mihail boldea, deputat mihail boldea acuzat, procuror Aghenitei Mihaela
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021