HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» Ştiri
12.09.2013 | Marian GHEORGHE
Instantele brailene sunt in deficit de personal
facebook   yahoo   printeaza    
Cinci judecatori au parasit instantele brailene
Cele patru instante brailene – Tribunalul Braila, precum si Judecatoriile Braila, Faurei si Insuratei - se confrunta in prezent cu o avalansa de cauze civile, penale si comerciale dar, cu toate acestea, nu au nici macar posturile de judecator si de grefier ocupate. Asta pentru ca, pana la 1 septembrie 2013, cinci magistrati au parasit Braila, fie pentru a se pensiona, fie pentru a-si desfasura activitatea la instantele din alte judete. Deficitul de personal poate reprezinta o problema ce poate fi rezolvata numai prin decizia CSM, singurul care poate aviza favorabil cererile de transfer ale magistratilor.

Astfel, potrivit purtatorului de cuvant al Judecatoriei Braila, judecator Anca Andreea Boldeanu, pana la aceasta data, s-au transferat de la Judecatoria Braila la alte instante din tara doi judecatori, precum si un grefier. Judecatorul Veronica Nae s-a transferat la Judecatoria Targoviste, iar judecatorul Nicoleta Dogariu la Tribunalul Bucuresti, in timp ce grefierul Valentina Rusu a plecat la Judecatoria Galati. Grefierul Steluta Gheorghe se va transfera, zilele acestea, la instanta superioara, Tribunalul Braila.

In acelasi timp, judecatorul Bogdan Nicolau s-a transferat de la Tribunal la Judecatoria Braila, incepand cu data de 1 septembrie 2013. Pana la aceeasi data, s-au pensionat de la Tribunalul Braila judecatorii Relu Perianu (fost sef al Sectiei Penale) si Valerica Voicila. S-a pensionat, de asemenea, presedintele Judecatoriei Insuratei, judecatorul Marcel Cretu.

"Conform statului de functii aprobat de Ministerul Justitiei, schema completa de personal a Judecatoriei Braila cuprinde 27 de posturi de judecator si 40 de posturi de grefier. Este posibil ca, pana la sfarsitul anului, sa opereze transferul unor judecatori cu grad de tribunal de la Tribunalul Braila la Judecatoria Braila, in functie de avizul Consiliului Superior al Magistraturii. La aceasta data, avem un post vacant de grefier si unul de judecator”, a precizat judecatorul Anca Andreea Boldeanu.

Pe de alta parte, Tribunalul Braila, cu un stat de functii ce cuprinde 24 de posturi de judecator si 27 de posturi de grefier, este, de asemenea, in deficit de personal, avand un post de judecator si doua posturi de grefier vacante. Conducerea Judecatoriei Braila spera ca, in urma definitivarii concursului de admitere in magistratura, organizat pe 25 august 2013, sa-si poata completa schema de personal, cu aprobarea membrilor CSM.    


Cuvinte cheie: instante brailene, judecatori plecati, judecatori transferati, judecatori pensionati, tribunalul braila, judecator NAE VERONICA, judecator DOGARIU NICOLETA, judecator NICOLAU BOGDAN, judecator PERIANU RELU, judecator VOICILA VALERICA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021