HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
16.09.2013 | Rodica BULIGA
Robert Cazanciuc a declarat ca va continua sa investeasca in scoli, dar si in in tribunale si locuri de detentie
facebook   yahoo   printeaza    
Judecatorii si procurorii vor participa la orele de educatie civica in scoli
Ministerul Justitiei va lansa in perioada urmatoare, in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale, un program prin care judecatori si procurori vor participa la orele de educatie civica din scoli, a anuntat astazi ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

 

"Ca ministru al Justitiei, voi demara in scurt timp, impreuna cu domnul ministru Pricopie, un proiect prin care judecatori si procurori vor participa la orele de educatie civica pentru a incerca sa le explice elevilor, in primul rand, cu ce se ocupa un judecator sau procuror, ce inseamna sau ar trebui sa insemne justitia intr-un stat bazat pe respectul fata de lege si, evident, ce consecinte sunt pentru cei care nu respecta legea”, a declarat Robert Cazanciuc astazi la festivitatea de deschidere a noului an scolar de la Scoala Generala nr. 17 "Pia Bratianu”.

Totodata, ministrul Justitiei s-a declarat unul dintre avocatii Ministerului Educatiei in cadrul Guvernului si a aratat ca a incercat sa contribuie la identificarea acelor solutii care sa sprijine scoala romaneasca. 

"In urma cu aproximativ 20 de ani, in efervescenta anilor de dupa 1989, am decis sa urmez o cariera de procuror cu convingerea ca in primul rand prin justitie poate avea loc o adevarata schimbare la fata a Romaniei. Cativa ani mai tarziu, dupa ce viata mi-a dat diverse lectii, am introdus in aceasta ecuatie doua noi elemente: o economie competitionala si puternica si un sistem educational care sa ofere cu adevarat o sansa fiecarui copil in parte, dar si o sansa reala societatii romanesti de a pune capat perpetuarii generatiilor de sacrificiu. Educatia ne ajuta sa nu transformam orice diferend in conflict si sa avem astfel nevoie de interventia justitiei”, a mai spus Robert Cazanciuc, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Justitiei.

"Vom continua sa investim in scoli, dar vom continua sa investim si in tribunale si locuri de detentie. Haideti sa fim cu totii parte a unui proiect care sa incline definitiv balanta in favoarea scolii!”, a indemnat ministrul Justitiei prin discursul sau.

 


Cuvinte cheie: procurori, judecatori, ore de educatie civica, scoli, deschiderea anului scolar, program, ministerul justitiei, ministerul educatiei
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021