HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» Ştiri
02.10.2013 | Marian GHEORGHE
Procesele in materie civila de la Judecatoria Braila se inregistreaza de la 1 septembrie
facebook   yahoo   printeaza    
Salile de judecata ale Judecatoriei si Tribunalului Braila au fost prevazute cu aparatura pentru inregistrarea proceselor in materie civila
In conformitate cu prevederile Noului Cod de Procedura Civila, in instantele brailene (Tribunalul Braila, Judecatoria Braila, Judecatoria Faurei si Judecatoria Insuratei, ultima aflata pe "lista neagra" a celor 30 de judecatorii din tara ce urmeaza a fi desfiintate) se inregistreaza acum si procesele care se desfasoara in materie civila, iar aparatura necesara a fost achizitionata la nivel centralizat, de catre Ministerul Justitiei.

 

Potrivit vicepresedintelui Tribunalului Braila, judecator Catalina-Hermina Roman, salile de judecata ale instantei au fost dotate cu aparatura necesara inregistrarii proceselor in materie civila inca de la 1 iunie 2013.

De asemenea, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Braila, judecator Anca-Andreea Boldeanu, ne-a precizat ca, incepand cu data de 1 septembrie a. c., si procesele in materie civila ale judecatoriei se inregistreaza, in conformitate cu Noul Cod de Procedura Civila.

Inregistrarea proceselor in civil nu pare sa-i preocupe atat de mult pe justitiabili sau pe avocati. In schimb, juristii si chiar unii magistrati braileni sunt nemultumiti de modificarile legislative survenite in ultimii ani, iar exemplul relevant il reprezinta Noul Cod Civil. De multe ori, in cadrul aceluiasi proces, se pun concluzii atat dupa vechiul, cat si dupa Noul Cod Civil. Procurorii sunt preocupati mai mult de Noul Cod Penal, ce va intra in vigoare in februarie 2014, act normativ pe care nu-l vad cu ochi buni. Problemele apar si datorita lipsei de personal si cresterii volumului de munca.

In 2012, spre exemplu, Tribunalul Braila si judecatoriile subordonate au inregistrat un numar de 43.676 de cauze civile, penale si comerciale, din care nou intrate 32.206 cauze. 32.181 cauze au fost solutionate si 1.691 suspendate, la sfarsitul anului ramanand un stoc de 11.491 de cauze. Tribunalul Braila are o schema de 24 de judecatori si 27 de grefieri, iar Judecatoria Braila 27 de judecatori si 40 de grefieri.      

 


Cuvinte cheie: judecatoria braila, tribunalul braila, aparatura pentru inregistrare, procese in materie civila, noul cod de procedura civila, judecator ROMAN CATALINA HERMINA, judecator BOLDEANU ANDREEA ANCA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021