HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
07.10.2013 | Rodica BULIGA
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa actioneze prompt pentru apararea independentei Justitiei
facebook   yahoo   printeaza    
Judecatorii cer CSM sa apere independenta Justitiei
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) condamna cele mai recente declaratii referitoare la justitie ale Presedintelui Romaniei, Primului-Ministru, Presedintelui Senatului si altor oameni politici si le solicita sa se abtina de la orice comentarii ce pot constitui factori de presiune asupra acesteia. In plus, acestia solicita Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa apere independenta Justitiei.

 

Potrivit unui comunicat al UNJR, semnat de Presedintele organizatiei, judecator Natalia Roman, UNJR sustine ca insinuari referitoare la calitatile profesionale ale unui magistrat, precum si cele ce lasa sa se intrevada imixtiuni in activitati ce tin strict de organizarea interna a ministerului public sunt inacceptabile si nu pot fi tolerate.

"Situatia din aceasta saptamana este insa si o consecinta a modului de numire in functiile de conducere din Parchetul General, procedura dezavuata ferm de UNJR la acea data. Un astfel de precedent nu trebuie sa se repete, motiv pentru care reafirmam necesitatea asumarii unei modificari legislative, astfel incat propunerile de numire a conducatorilor parchetelor sa apartina Consiliului Superior al Magistraturii”, se arata in documentul citat.

Aplicarea mecanismului actual lasa impresia includerii unor posturi importante din sistemul judiciar in tranzactii netransparente asumate la nivel politic, fapt inacceptabil din prisma independentei autoritatii judecatoresti, mai sustin judecatorii.

Astfel, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa actioneze prompt pentru apararea independentei Justitiei.

 

 


Cuvinte cheie: unjr, apararea independentei justitiei, csm, judecatori, declaratii, presedintele romaniei, prim-ministru, judecator ROMAN NATALIA FLOAREA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020