HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» Ştiri
11.10.2013 | Marian GHEORGHE
Procurorul Gheorghe Velea, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Braila: `Cauza se afla in lucru la politie`
facebook   yahoo   printeaza    
Directorul Directiei Juridice din cadrul Primariei Braila, cercetat pentru neglijenta in serviciu
Sanctionata, deja, cu diminuarea salariului pe 3 luni, Angelica Bratu, directorul Directiei Juridice din cadrul Primariei Braila, este in prezent cercetata pentru neglijenta in serviciu, fapta prevazuta si pedepsita de art. 249 Cod penal, impreuna cu secretarul general al institutiei susmentionate, Mircea Fudulaiche. Bratu si Fudulaiche au fost sanctionati de catre Comisiile de disciplina din cadrul Prefecturii si Primariei Braila, iar acum sunt cercetati penal pentru ca au pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltarii - la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei – pentru simplul motiv ca secretarul a uitat sa declare recurs.

 

Potrivit procurorului Gheorghe Velea, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, sesizarea referitoare la directorul Directiei Juridice din cadrul Primariei Braila, Angelica Bratu, si secretarul general al institutiei, Mircea Fudulaiche, a fost inregistrata cu numar unic inca din data de 3 aprilie 2013. Pe 8 aprilie, cauza a fost trimisa politistilor, pentru efectuarea de cercetari. Desi au trecut 6 luni de la inregistrarea dosarului, pana in prezent nu s-a dispus nicio solutie, cauza aflandu-se inca in lucru la Inspectoratul de Politie Judetean Braila.

Ministerul Dezvoltarii dispusese prin corectie financiara ca 25% din valoarea unei importante investitii, de 100 de milioane de lei fara TVA, privind lucrarile de reabilitare si modernizare a B-dului Dorobanti din Braila, sa o suporte bugetul local, pe motiv ca, in cadrul licitatiei publice, ar fi fost ingradit accesul la licitatie pentru posibilii ofertanti si ca ar fi fost favorizata o anume societate comerciala.

Primaria Braila a solicitat instantei anularea corectiei (care insemna in jur de 4,5 milioane de euro, adica 20 de milioane de lei), insa Curtea de Apel Bucuresti a respins actiunea. Primaria ar fi trebuit sa declare recurs, insa nu a facut-o, pentru ca secretarul Mircea Fudulaiche a uitat sa faca acest lucru.      

Scandalul a pornit dupa ce, in luna februarie a.c., Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a respins cererea Primariei Braila de repunere in termen a recursului, Fudulaiche motivand in fata judecatorilor ca ar fi izbucnit un incendiu in biroul sau si ca, printre actele mistuite de flacari, ar fi fost si comunicarea CA Bucuresti. Astfel, Primaria Braila a ratat recursul si, odata cu el, sansa de a scapa de plata uriasei sume de 20 de milioane de lei, care va fi suportata acum de bugetul local.    

Mircea Fudulaiche si Angelica Bratu, sefa juristilor, au trecut prin Comisiile de disciplina si au fost sanctionati cu reducerea drepturilor salariale pe o perioada de 3 luni, cu 20% respectiv 5%. Ulterior, cei doi au ajuns in vizorul Politiei si Parchetului, fiind suspectati de savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu. 

 


Cuvinte cheie: parchetului de pe langa judecatoria braila, directorul directiei juridice, primaria braila, cercetat, neglijenta in serviciu, ministerul dezvoltarii, corectie financiara, purtator de cuvant, procuror Velea Gheorghe
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021