HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
11.10.2013 | Ion ALEXANDRU
Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a modificat lista cu propuneri inaintata CSM
facebook   yahoo   printeaza    
Robert Cazanciuc a schimbat propunerile pentru sefia Sectiei I din DNA. Gheorghe Popovici si Danut Volintiru – noile nominalizari
Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a retras propunerile facute, in urma cu mai bine de o saptamana, pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Sectiei de Combatere a Infractiunilor de Coruptie din DNA si de adjunct al acestei sectii. Noile propuneri inaintate spre avizarea consultativa a Consiliului Superior al Magistraturii sunt procurorul Gheorghe Popovici, pentru sefisa Sectiei I, si procurorul Danut Volintiru, pentru functia de adjunct al sefului acestei sectii. Procurorii Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu raman, deocamdata, delegati la conducerea Sectiei I, pana cand noii sefi vor fi numiti in functii prin decret prezidential.

La doar o saptamana de la revocarea procurorilor Lucian Papici si Mariana Alexandru din functia de sef, respectiv adjunct al Sectei pentru Combaterea Infractiunilor de Coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, si delegarea altor doi procurori pe aceste functii, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc,  a modificat lista cu propuneri inaintata CSM, reununtand la nominalizarea procurorilor Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu.

Initial, acesti doi procurori au fost delegati pe functiile detinute de Lucian Papici si Mariana Alexandru, revocati prin ordin al procurorului general al Romaniei. La scurt timp, ministrul Cazanciuc a transmis Consiliului Superior al Magistratrurii propunerea ca procurorul Iuliana Bendeac sa fie numita in functia de sef al Sectiei de Combaterea Infractiunilor de Coruptie, iar Viorel Cerbu sa devina adjunct ala acesteia.

In aceasta dimineata, ca urmare a scandalului iscat in urma acestor revocari, delegari si inaintari de propuneri, ministrul justitiei Robert Cazanciuc a revenit asupra propunerilor si a anuntat Consiliul Superior al Magistraturii ca retrage nominalizarea procurorilor Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu, transmitand CSM-ului alte doua propuneri. Este vorba despre procurorii Gheorghe Popovici si Danut Volintiru.

Reamintim ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, s-a aratat extrem de nemultumita de faptul ca procurorul general Tiberiu Nitu nu a consultat-o in momentul in care i-a revocat din functii pe Lucian Papici si Mariana Alexandru, si nici nu a intrebat-o atunci cand i-a delegat pe functii pe procurorii Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu. Mai mult, Kovesi a precizat ca nu poate avea incredere in acesti doi procurori, care nici macar nu au anuntat-o ca au de gand sa accepte faptul ca urmeaza sa fie propusi pentru ocuparea definitiva a functiilor de conducere ale Sectiei I.

Pentru sefia Sectiei de Combatere a Coruptiei din DNA a fost, iata, nominalizat procurorul Gheorghe Popovici, cel care a lucrat, alaturi de Iuliana Bendeac, in dosarul in care Dan si Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu si firmele grupului Intact au fost trimisi in judecata pentru santaj si complicitate la santaj.

Noile propuneri privindu-i pe procurorii Gheorghe Popovici si Danut Volintiru vor fi analizate, in sedinta din 15 octombrie, de catre Sectia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care trebuie sa emita un aviz consultativ in ceea ce priveste aceste nominalizari. Indiferent de natura avizului (pozitiv sau negativ), propunerile vor ajunge, ulterior, pe masa presedintelui Traian Basescu, in vederea emiterii decretului de numire. Basescu poate, potrivit Curtii Constitutionale, sa refuze o singura data numirea in functie a procurorilor. Pana la definitivarea acestui proces, conducerea Sectiei I din DNA va fi asigurata, prin delegare, de catre procurorii Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu.

 


Cuvinte cheie: robert cazanciuc, retragere nominalizari, sectia i, dna, , sectia pentru procurori, consiliul superior al magistraturii, aviz consultativ, procuror Popovici Gheorghe, procuror Volintiru Danut, procuror Bendeac Iuliana, procuror Cerbu Ioan Viorel, procuror Papici Lucian Gheorghe
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021