HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
14.10.2013 | Ion ALEXANDRU
Tomita Ionut Neagu este fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, judetul Ilfov
facebook   yahoo   printeaza    
A sasea incercare a procurorului Tomita Neagu, trimis in judecata pentru coruptie, de eliberare sub control judiciar
Fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, arestat preventiv din luna ianuarie a acestui an si trimis in judecata pentru fapte de coruptie, incearca de mai bine de cinci luni sa se elibereze din arest. Toate cererile lui formulate pana acum la Curtea de Apel Bucuresti, au fost respinse. In acelasi dosar mai este judecata si sotia procurorului Tomita Neagu, precum si un alt anchetator de la Parchetul de pe langa Tribunalul Curtii de Apel Bucuresti, Dumitru Catalin Vlad.

Retinut la sfarsitul lunii ianuarie, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, judetul Ilfov, Tomita Ionut Neagu, a fos trimis in judecata, in stare de arest preventiv, in data de 17 aprilie. De atunci, Tomita Neagu incearca cu disperare sa fie pus in libertate. Fara succes. Tomita Neagu se afla la a sasea incercare de acest gen, pe care isi pune baza la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce toate cererile lui au fost respinse pe banda rulanta de Curtea de Apel Bucuresti.

Astfel, la 18 aprilie, la doar o zi dupa ce dosarul a ajuns in instanta, Curtea de Apel Bucuresti a constatat legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive luate impotriva procurorului Tomita Neagu. La data de 9 mai, instanta a respins ca neintemeiata cererea lui Neagu de eliberare conditionata sub control judiciar. In aceeasi zi, magistratii au luat fata de sotia lui Tomita Neagu, Olimpia, dar si fata de procurorul Dumitru Catalin Vlad, masura obligarii de a nu parasi tara.

La 6 iunie, judecatorii au mentinut masura arestarii preventive in ceea ce-l priveste pe Tomita Neagu, acelasi lucru intamplandu-se si in data de 5 septembrie. La data de 3 octombrie, fostul prim-procuror de la Parchetul Judecatoriei Cornetu a formulat in fata magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti o noua cerere de eliberare sub control judiciar, solicitare respinsa ca neintemeiata. Tomita Neagu a atacat cu recurs hotararea, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, magistratii trebuind sa dea o solutie la cererea inculpatului inca din data de 10 octombrie, insa au amanat cauza pentru maine, 15 octombrie.

Spaga in terenuri de la primarul comunei Jilava

La mijlocul lunii aprilie, fostul prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Cornetu si procuror la Parchetul Tribunalului Bucuresti, Tomita Neagu, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru doua infractiuni de luare de mita, din care una in forma continuata, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, participatie improprie la fals intelectual, spalare de bani si fals in declaratii.

Alaturi de Tomita Neagu, a mai fost trimis in judecata un alt procuror, Dumitru Catalin Vlad, anchetator la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, fost coleg cu Neagu la Parchetul Judecatoriei Cornetu si Parchetul Capitalei. DNA i-a mai deferit justitiei pe sotia lui Tomita Neagu, Olimpia Neagu, ofiter specuialist in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, pe avocatul suspendat din Baroul Bucuresti Adrian Richartt Zamfirachi si pe un anume Ovidiu Szasz.

Conform DNA,  in perioada 2009 – 2010, in calitate de prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, procurorul Tomita Neagu, cu complicitatea sotiei sale, Olimpia, a avocatului Zamfirachi si a lui Ovidiu Szasz a primit de la primarul comunei Jilava, Adrian Mladin,  mai multe bunuri pentru a fi solutionate dosarele penale, aflate in lucru pe rolul Parchetului Cornetu, unde primarul Mladin depusese mai multe sesizari.

Anchetatorii spun ca sotii Timita si Olimpia Neagu au primit de la Adrian Mladin un terenintravilan de 1.000 de metri patrati, primarul achitandu-le si cheltuieli de cazare de 3.300 de dolari, pentru un sejur petrecut de cei doi in Beverly Hills, in Statele Unite. Mai mult, primarul le-a cumparat si un televizor in valoare de 8.300 de lei. Primaru Adrian Mladin i-a dat spaga si avocatului Adrian Richartt Zamfirachi un lot de 1.000 de metri patrati de teren intravilan, invecinat cu parcela primita cadou de sotii Neagu.

"Tot cu aceasta ocazie, inculpatul Vlad Dumitru Catalin, in calitatea sa de procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, a acceptat de la acelasi denuntator un teren intravilan in suprafata de 1.000 metru patrati (reprezentand un al treilea lot invecinat cu cele primite de Neagu Tomita Ionut si Zamfirachi Adrian Richartt) pentru a solutiona, in mod favorabil denuntatorului, un dosar penal constituit ca urmare a unei plangeri formulate de acesta”, spun anchetatorii DNA.

Pentru a disimula adevarata provenienta a acestui teren, platit in realitate de primarul Adrian Mladin, procurorul Vlad  s-a folosit de mama sa, care a semnat contractul de vanzare-cumparare.

Contracte false de imprumut

Pentru cele trei loturi de teren, la care se adauga drumul de acces, achizitionate de primarul din Jilava  pentru prim-procuror, procuror si avocat, s-a achitat proprietarilor suma de 240.000 euro iar, pentru a disimula atat adevarata proveninta a acestora cat si viitorii proprietari, la momentul dobandirii imobilelor respective, Tomita Neagu, Dumitru Catalin Vlad si Adrian Richartt Zamfirachi s-au folosit de intermedierea lui Szasz Ovidiu, care a semnat toate contractele de vanzare-cumparare in calitate de imputernicit al proprietarilor. In plus, pentru a crea aparenta ca a achitat valoarea terenului dobandit, procurorul Tomita Neagu a incheiat cu avocatul  Zamfirachi un contract de imprumut fictiv in valoare de 10.000 de euro. 

 


Cuvinte cheie: parchetul de pe langa judecatoria cornetu, coruptie, arestare preventiva, liberare conditionata sub control judiciar, inalta curte de casatie si justitie, avocat suspendat adrian richartt zamfirachi, procuror Vlad Dumitru Catalin, procuror Neagu Tomita
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020