HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
16.10.2013 | Rodica BULIGA
facebook   yahoo   printeaza    
Ultimii procurori propusi pentru functiile de conducere din DNA vor sustine interviurile pe 11 noiembrie
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit calendarul in cazul procedurii de avizare a ultimelor propuneri inaintate de ministrul Justitiei pentru functiile de conducere din Directia Nationala Anticoruptie (DNA), urmand ca procurorii nominalizati sa fie audiati in ziua de 11 noiembrie.

 

In luna octombrie a fost inregistrata adresa prin care ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis, spre avizare, urmatoarele propuneri de numire in functii de conducere la Directia Nationala Anticoruptie: Gheorghe Popovici - sef al Sectiei de combatere a coruptiei, Danut Volintiru - adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei si Mariana Alexandru - adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, se arata intr-un comunicat al CSM.

Astfel, sectia pentru procurori a hotarat cu unanimitate urmatorul calendar de desfasurare a procedurii de avizare:

  • intre 21 octombrie si 8 noiembrie - punerea in dezbatere publica a proiectelor de management si efectuarea verificarilor asupra candidaturilor;
  • 8 noiembrie - analizarea rezultatelor demersului anterior;
  • 11 noiembrie - intervievarea candidatilor;
  • 12 noiembrie - transmiterea avizelor catre ministrul Justitiei.

"Pana la data de 21 octombrie urmeaza sa fie transmise proiectele de management Consiliului Superior al Magistraturii”, se mai arata in comunicatul citat.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a retras propunerile de numire a Iulianei Bendeac si a lui Viorel Cerbu la conducerea Sectiei pentru combaterea coruptiei a DNA.

"In urma consultarilor avute de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, cu procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, cu procurorul sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, Iuliana Bendeac, procurorul sef adjunct al aceleasi sectii, Viorel Ioan Cerbu, ministrul Justitiei a decis retragerea propunerii de numire in functie a celor anterior mentionati care ocupa in prezent, prin delegare, cele doua functii de conducere”, precizeaza Ministerul Justitiei.

Asta dupa ce initial, pe 3 octombrie, au fost inregistrate la CSM propunerile ministrului Justitiei de numire a Iulianei Bendeac si a lui Viorel Cerbu pentru functia de procuror sef, respectiv sef adjunct, la Sectia combatere a coruptiei; Elena Matiesescu — sef Sectia judiciara penala; general-maior magistrat Ion Alexandru — sef Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.

Procurorul general Tiberiu Nitu a dispus in urma cu aproximativ doua saptamani incetarea delegarii lui Lucian Papici in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei si delegarea in aceeasi functie a procurorului Iuliana Bendeac.

De asemenea, la aceeasi data, s-a dispus incetarea delegarii Marianei Alexandru in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei si delegarea in aceeasi functie a procurorului Viorel Cerbu. Anterior, Tiberiu Nitu ii prelungise lui Papici delegarea in functia de conducere cu inca trei luni, la cererea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. 

 


Cuvinte cheie: csm, conducerea dna, procurori, cazanciuc, ministerul justitiei, propuneri, , procuror Kovesi Laura Codruta, procuror Popovici Gheorghe, procuror Volintiru Danut, procuror Alexandru Mariana, procuror Papici Lucian Gheorghe
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020